ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκληρή απάντηση Μ.Νετανιάχου σε Ρ.Τ.Ερτνογάν: «Όχι μαθήματα από αυτόν που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά»

Σκληρή απάντηση Μ.Νετανιάχου σε Ρ.Τ.Ερτνογάν: «Όχι μαθήματα από αυτόν που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά»

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου από το Παρίσι όπου βρίσκεται.

Ο Ερντογάν που είχε αποκαλέσει το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη» και «κατοχική δύναμη» στην Παλαιστίνη πήρε απάντηση από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό:

«Δεν δέχομαι μαθήματα ηθικής από εκείνον που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, στηρίζει το Ιράν και τους τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Νετανιάχου εμφανώς εκνευρισμένος από τις τελευταίες «κορώνες» του Τούρκου προέδρου.

Ακόμη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι «όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι την πραγματικότητα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή», μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Πρότεινα στον κ. Αμπάς τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, να καθίσουμε και να διαπραγματευτούμε την ειρήνη, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο», είπε ο Νετανιάχου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, αναφερόμενος στο Ιράν ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να οργανώσει χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη Συρία με σκοπό να πολεμήσει και να καταστρέψει το Ισραήλ. «Δεν θα το ανεχθούμε», τόνισε, προδιαγράφοντας ουσιαστικά τις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ στη Συρία.

Ο πρόεδρος Μακρόν από την πλευρά του κάλεσε τον Νετανιάχου να προχωρήσει σε «θαρραλέες χειρονομίες» προς τους Παλαιστίνιους ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Παράλληλα όμως καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο «τις επιθέσεις κάθε μορφής των τελευταίων ωρών και ημερών εναντίον του Ισραήλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ανέφερε στον Νετανιάχου ότι διαφωνεί με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Επέμεινε ότι η διένεξη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα πρέπει να επιλυθεί μέσω μιας διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.