ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Nέα τροπή στην τραγωδία του ΑRA San Juan: «Μας ακολουθούσε βρετανικό ελικόπτερο και χιλιανό πλοίο και… »

Nέα τροπή στην τραγωδία του ΑRA San Juan: «Μας ακολουθούσε βρετανικό ελικόπτερο και χιλιανό πλοίο και… »

Μια νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει το τραγικό δυστύχημα του αργεντίνικου υποβρύχιου ARA San Juan το οποίο χάθηκε στα παγωμένα νερά του νότιου Ατλαντικού, απέναντι από την Ανταρκτική στις 15 Νοεμβρίου, καθώς η αδελφή ενός εκ των στελεχών που επέβαιναν στο σκάφος αποκάλυψε ότι έλαβε ένα «περίεργο» μήνυμα από τον αδελφό της πριν από την τελευταία επικοινωνία στο οποίο ανέφερε ότι «το υποβρύχιο ταξίδευε κοντά στα Φόκλαντ και ελικόπτερο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού προσπαθούσε να το εντοπίσει»

Την αποκάλυψη την έκανε η Jesica Medina, αδελφή του Roberto Daniel Medina

Ο δεύτερος αξιωματικός έγραψε: «Την Δευτέρα ένα αγγλικό ελικόπτερο (παγκοσμίως για όλους υπάρχει Αγγλία και όχι Βρετανία ως κυριαρχούσα εθνότητα) έψαχνε για εμάς και χθες οι Χιλιανοί, πολλά συμβαίνουν»

Η Jesica είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι «πολλές» άλλες οικογένειες από τους αδικοχαμένους ναυτικούς επίσης έλαβαν αναφορές από τους αγαπημένους τους ότι ξέφευγαν από ένα ελικόπτερο την χρονική στιγμή της εξαφάνισης του υποβρυχίου

Είπε ότι «ήταν ένα παράξενο μήνυμα, στο οποίο είπε ότι ένα βρετανικό ελικόπτερο και ένα χιλιανό πλοίο τους κυνηγούσαν»

«Νομίζω ότι δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που άκουσε κάτι σαν αυτό»

Η Jesica είπε ότι το υποβρύχιο βρίσκονταν κοντά στα Falklands – τα οποία η Αργεντινή αποκαλεί Malvinas – θέτοντας σε συναγερμό το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό το οποίο ξεκίνησε την αναζήτηση του στις 3 Νοεμβρίου

«Δεν γνωρίζω πόσο κοντά έφτασαν στις Malvinas,και δεν ξέρω την πολιτική κατάσταση. Αυτό είναι που μας είπε και σε αυτό μείναμε»

Η αδελφή του στελέχους του αργεντίνικου Ναυτικού είναι από την Salta, στην βορειοδυτική Argentina και είπε ότι δεν έδειξε το μήνυμα στις Αρχές εκείνη την ώρα γιατί δεν ένιωθε «ότι μπορούσε να το κάνει»

Τώρα όμως δημοσιοποιεί το μήνυμα για να γίνει ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση του υποβρυχίου από την ομοσπονδιακή δικαστίνα Marta Yanez.

«Δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που το μάθαμε πιστεύω και άλλοι το ξέρουν η δικαστής Yanez πρέπει να εξερευνήσει. Κρύβουν πράγματα από μας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.