Αρνείται η Β. Κορέα το πάγωμα των πυρηνικών δοκιμών

Αρνείται η Β. Κορέα το πάγωμα των πυρηνικών δοκιμών

Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη αγνόησε σήμερα την έκκληση των ΗΠΑ για τερματισμό των δοκιμών οπλικών συστημάτων προκειμένου να καταστούν εφικτές οι συνομιλίες με την Πιονγκγιάνγκ με επίκεντρο το πυρηνικό της πρόγραμμα και επισήμανε ότι η χώρα του δεν θα αποτελέσει απειλή για οποιαδήποτε χώρα, εφόσον τα συμφέροντά της δεν καταπατούνται.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson δήλωσε νωρίτερα σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με επίκεντρο τα πυρηνικά και βαλλιστικά πυραυλικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ ότι το να μπει ένα τέλος «στην απειλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας» είναι απαραίτητο ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Πιονγκγιάνγκ.

Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Ja Song Nam δεν αναφέρθηκε καν στην έκκληση του Tillerson κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση, την οποία αποκάλεσε «ένα μέτρο απόγνωσης που εξύφαναν οι ΗΠΑ οι οποίες τρομοκρατούνται από την απίστευτη ισχύ της Δημοκρατίας μας που κατάφερε με επιτυχία να εκπληρώσει τον απίθανο στόχο του να ολοκληρώσει την πυρηνική δύναμη του κράτους» της.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guteres έκανε έκκληση σήμερα στις χώρες που εμπλέκονται στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα να ανοίξουν “διαύλους επικοινωνίας” προκειμένου να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στο πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκουτέρες έκανε τη δήλωση αυτή στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε από την ιαπωνική προεδρία του. Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson και –πράγμα σπάνιο– ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον Οργανισμό, Ja Song Nam.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.