ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

11 άμαχοι νεκροί και 19 τραυματίες από από επιδρομή της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη

11 άμαχοι νεκροί και 19 τραυματίες από από επιδρομή της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη

Οι σαουδαραβικές αρχές κατηγορούν το Ιράν για την εκτόξευση. Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και οχτώ ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού σε ένα προπύργιο των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, δήλωσε ένας φύλαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πηγή, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η επιδρομή είχε στόχο την πόλη Σααντά στην βόρεια Υεμένη, προπύργιο των ανταρτών. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους Χούτι, μετέδωσε ότι ανάμεσα στους έντεκα νεκρούς βρίσκονται παιδιά και γυναίκες. Πρόσθεσε ότι 19 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η επιδρομή έρχεται μια μέρα μετά την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες τον οποίο αναχαίτισε η Σαουδική Αραβία πάνω από το Ριάντ, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες. Οι σαουδαραβικές αρχές κατηγορούν το Ιράν για την εκτόξευση. Αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Υεμένης, όπως στα νότια και δυτικά της πρωτεύουσας Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μια πηγή ασφαλείας, που βρίσκονται κοντά στους αντάρτες, απέδωσε τις επιδρομές σε αεροσκάφη του σαουδαραβικού συνασπισμού, χωρίς να υπάρξει άμεση αναφορά για θύματα από ιατρικές και πηγές ασφαλείας στην Σαναά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρακτορείο ειδήσεων Saba, που πρόσκειται στους αντάρτες, ανέφερε ότι 38 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε σειρά επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές. Δεν κατέστη εφικτή η διασταύρωση αυτού του απολογισμού από ανεξάρτητη πηγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.