Ρωσία: «Το ISIS έχει πάνω από 10.000 μαχητές στο Αφγανιστάν»

Ρωσία: «Το ISIS έχει πάνω από 10.000 μαχητές στο Αφγανιστάν»

Το ISIS έχει πάνω από 10.000 πιστούς μαχητές στο Αφγανιστάν, και η Μόσχα εκτιμά πως οι ΗΠΑ υποτιμούν την απειλή που αυτοί συνιστούν, δήλωσε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας.

Πολλοί από τους τζιχαντιστές που έφυγαν από τη Συρία και το Ιράκ, όπου η οργάνωση υπέστη ήττες από τον, υποστηριζόμενο από τη Ρωσία, συριακό στρατό, και τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, κατέληξαν στο Αφγανιστάν, όπου ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στις 10.000, δήλωσε, σύμφωνα με το RT, ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, επικεφαλής του τμήματος Μέσης Ανατολής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ρωσία ήταν από τα πρώτα έθνη που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την επέκταση του ISIS στο Αφγανιστάν» δήλωσε σχετικά στο RIA Novosti. «Τελευταία το ISIS έχει ενισχύσει την παρουσία του στη χώρα. Η εκτίμησή μας είναι ότι η δύναμή τους εκεί είναι μεγαλύτερη των 10.000 ανδρών και συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό περιλαμβάνει νέους μαχητές με πολεμική εμπειρία που απέκτησαν στη Συρία και το Ιράκ».

Οι δυνάμεις του ISIS είναι ισχυρότερες στα βόρεια, στα σύνορα με το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν- λόγος προβληματισμού για τη Ρωσία, η οποία έχει στενούς ιστορικούς δεσμούς και με τις δύο χώρες, πρόσθεσε ο Καμπούλοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στόχος του ISIS είναι σίγουρα να επεκτείνει την επιρροή του έξω από το Αφγανιστάν, το οποίο χρησιμοποιούν ως βάση. Αυτό συνιστά σημαντική απειλή ασφαλείας για την κεντρική Ασία και τα νότια τμήματα της Ρωσίας» τόνισε ο Καμπούλοφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.