ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΑΕ: Κάλεσαν όλους τους Αραβες να συνασπισθούν κατά της Τουρκίας και του Ιράν!

ΗΑΕ: Κάλεσαν όλους τους Αραβες να συνασπισθούν κατά της Τουρκίας και του Ιράν!

Σε παναραβική συμμαχία κατά της Τουρκίας και του Ιράν κάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Άνουαρ Γκαργκάς, λέγοντας πως ο «αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεμονία της Τουρκίας».

Ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού των Εμιράτων σχετικά με την Άγκυρα μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την αναπαραγωγή ενός μηνύματος στο Twitter από τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ως ύβρη.

Ο Άνουαρ Γκαργκάς, υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε επιπρόσθετα πως οι αραβικές χώρες είναι ανάγκη να συνασπισθούν γύρω από τον «αραβικό άξονα» της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.

«Η σεχταριστική και μεροληπτική άποψη δεν είναι αποδεκτή εναλλακτική επιλογή και ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεσία της Τεχεράνης, ούτε της Άγκυρας», έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

Το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ΗΑΕ και Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου ο Ερντογάν είχε αποκαλέσει «θρασύ» των υπουργό των ΗΑΕ έπειτα από ένα retweet του σείχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν που ανέφερε ότι στρατεύματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λεηλάτησαν την ιερή πόλη Μεδίνα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του αξιωματούχου των ΗΑΕ, ο Ερντογάν χαρακτήρισε αδαή τον Ναχαγιάν που κοινοποίησε μια ανάρτηση στο twitter στην οποία διατυπωνόταν η κατηγορία ότι οθωμανικά στρατεύματα, υπό την διοίκηση του Φακρεντίν Πασά, έκλεψαν χρήματα και χειρόγραφα από την Μεδίνα το 1916.

«Κάποιος θρασύς άνδρας πέφτει χαμηλά και φτάνει να κατηγορεί τους προγόνους μας για κλοπή…Τι κακομαθημένος που είναι αυτός ο άνδρας; Κακομαθημένος από το πετρέλαιο, από τα χρήματα που έχει», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε μια τελετή απονομής βραβείων στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν οι πρόγονοι μου υπερασπιζόντουσαν την Μεδίνα, εσένα θρασύ άντρα, που βρίσκονταν οι δικοί σου; Πρώτα, πρέπει να λογοδοτήσεις για αυτό», είχε τονίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.