ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών (βίντεο)

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών (βίντεο)

[Ανανέωση 13:58] Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλου σε εκκλησία στο νότιο Κάιρο.

Ο νεότερος απολογισμός δόθηκε στη δημοσιότητα από αξιωματούχους της Αιγύπτου σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Υπάρχουν επίσης και πέντε τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είχε στόχο να μπει στο Ναό της Αγίας Μαρίας αλλά τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί. Από τα πυρά τους, έπεσε νεκρός.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνεται ο ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Επικαλούμενα τον υπουργό Εσωτερικών, τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι δυο αστυνομικοί.

Αιγυπτιακά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο δράστης άνοιξε πυρ ενώ πλησίαζε την εκκλησία.

Φωτογραφία και video που «ανέβηκαν» στα social media δείχνουν έναν άνδρα με γενιάδα πεσμένο στο έδαφος. Φορά στη μέση του ζώνη με πυρομαχικά.

https://twitter.com/AkhiCaki/status/946695226294489088


[Ανανέωση 13:00] Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν από επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε εκκλησία στο Κάιρο, ανακοινώθηκε από το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως στους πέντε νεκρούς περιλαμβάνεται ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Στη συνέχεια, ενώ κατευθυνόταν προς το εσωτερικό του ναού, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.


Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλου σε εκκλησία στο νότιο Κάιρο, ο δράστης της οποίας σκοτώθηκε από αστυνομικούς, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είχε στόχο να μπει στο Ναό της Αγίας Μαρίας αλλά τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί. Από τα πυρά τους, ο δράστης έπεσε νεκρός.

Αιγυπτιακά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο δράστης άνοιξε πυρ ενώ πλησίαζε την εκκλησία.

Φωτογραφία που «ανέβηκε» στο Τwitter δείχνει έναν άνδρα με γενιάδα πεσμένο στο έδαφος. Φορά στη μέση του ζώνη με πυρομαχικά.

Πέντε φρουροί ασφαλείας τραυματίστηκαν από την επίθεση που έγινε στον τομέα της Χελουάν.

Και δεύτερος δράστης

Επικαλούμενο τον υπουργό Ασφάλειας της Αιγύπτου, το Euronews μεταδίδει πως υπήρχε και δεύτερος δράστης. Εκείνος, όμως, κατάφερε να διαφύγει.

Το ISIS πίσω από την επίθεση;

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια χριστιανική εκκλησία γίνεται στόχος επίθεσης. Την Κυριακή των Βαΐων, τζιχαντιστές είχαν επιτεθεί σε δυο εκκλησίες Κοπτών, προκαλώντας δεκάδες θύματα.

Πρόσφατα, το Ισλαμικό Κράτος είχε απειλήσει και με νέες επιθέσεις κατά Χριστιανών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Χριστιανοί Κόπτες είναι το 10% του συνολικού πληθυσμού της Αιγύπτου. Είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα στη χώρα.

https://twitter.com/EgyptWOT/status/946688849211740160

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.