ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φονική καταιγίδα Eleanor στη δυτική Ευρώπη: 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους- Δεκάδες τραυματίστηκαν (φωτό, βίντεο)

Φονική καταιγίδα Eleanor στη δυτική Ευρώπη: 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους- Δεκάδες τραυματίστηκαν (φωτό, βίντεο)

H καταιγίδα έχει σαρώσει! Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τη φονική καταιγίδα Eleanor ή Burglind, που σάρωσε τη δυτική Ευρώπη προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των μπλακάουτ, ενώ ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις σε τρία από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γηραιάς Ηπείρου: στο Σαρλ Ντε Γκωλ στο Παρίσι, στο Σίπχολ στο Άμστερνταμ και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από πελώρια κύματα στη βόρεια ακτή της Ισπανίας με αποτέλεσμα να πνιγούν, ένας σκιέρ σκοτώθηκε από δέντρο που τον καταπλάκωσε στις Γαλλικές Άλπεις και άλλο ένα άτομο στην Ολλανδία έχασε τη ζωή του από αντικείμενο που έπεσε πάνω του.

Στη Γαλλία 15 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα τέσσερα σοβαρά, σε διάφορα περιστατικά, ενώ έκλεισε ο Πύργος του Άιφελ και πολλά πάρκα, καθώς ήταν αυξημένος ο κίνδυνος τραυματισμών από πτώσεις δέντρων λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

H καταιγίδα Burglind προκάλεσε χάος στην Ελβετία

Στην Ελβετία ένα βαγόνι τρένου εκτροχιάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού σιδηροδρόμων της Montreux-Bernese Oberland (MOB).

Περίπου 14.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στη Λουκέρνη καταγράφηκαν άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 195 χλμ./ώρα! Αρκετά άτομα εγκλωβίστηκαν σε τελεφερίκ που τους μετέφερε σε πίστα του σκι στο καντόνι του Σεντ Γκάλεν, ενώ από την ανεμοθύελλα ανετράπη ένα μικρό αεροσκάφος στο Stans, καθώς και το ύψους 13 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πρωτεύουσα Βέρνη.

Η καταιγίδα σάρωσε επίσης περιοχές της Γερμανίας και της Αυστρίας, όπου χρειάστηκε να επέμβουν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν 20 σκιέρ από βαγόνι τελεφερίκ στο Kitzbühel

Οι Αρχές στο Βέλγιο και την Ισπανία ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στο πορτοκαλί (δεύτερο υψηλότερο), ενώ έκλεισαν πίστες του σκι. Στην Ολλανδία για πρώτη φορά έκλεισαν και τα πέντε μεγάλα υδάτινα φράγματα στον Ατλαντικό.

Στην Ιρλανδία 27.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ χωρίς ρεύμα, ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι του Γκάλγουεϊ.

Η καταιγίδα, η τέταρτη που σαρώνει την Ευρώπη από τον περασμένο Δεκέμβριο, κινήθηκε αργά το βράδυ προς την Κορσική συνοδευόμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους έως και 200 χλμ./ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.