Ιράν: Στους 50 o αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Ιράν: Στους 50 o αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Μετά τη συμπλήρωση εννέα ημερών διαδηλώσεων και ταραχών, το Ιράν μετράει τις… πληγές του, με την αντιπολίτευση να διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί 22 νεκρών, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 50.

Οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις πόλεις του Ιράν συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ η κυβέρνηση Ροχανί και οι σύμμαχοί της, όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Τγαίπ Ερντογάν, να κάνουν λόγο για «ξένο δάκτυλο», φωτογραφίζοντας -κατά κύριο λόγο- τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά δεύτερο λόγο το Ισραήλ.

Η αντιπολίτευση κάλεσε και την Παρασκευή τους πολίτες σε μαζικές κινητοποιήσεις, με το σλόγκαν «Η Παρασκευή της Οργής για τους Μάρτυρές μας».

Αφορμή για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Ταμπρίζ, μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη. Αστυνομικοί σταματούσαν τα πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς, ενώ είχαν μπλοκάρει όλους τους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν τις δυνάμεις ασφαλείας να συμπεριφέρονται βίαια στους πολίτες και να τους πετούν με κλωτσιές έξω από τα οχήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις εννιά αυτές ημέρες έχουν γίνει πάνω από 3.000 συλλήψεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.