ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βόρεια Κορέα: Στέλνει μπάντα 140 ατόμων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Βόρεια Κορέα: Στέλνει μπάντα 140 ατόμων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μια τεράστια αποστολή αναμένεται να στείλει η Βόρεια Κορέα στη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τους αθλητές (φυσικά), τις μαζορέτες και τους… περφόμερ, ήρθαν να προστεθούν ακόμα 140 άτομα, μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας της χώρας. Οι αγώνες ξεκινούν στις 9 Φεβρουαρίου στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας.

. Η συμμετοχή της ορχήστρας αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών με θέμα την αποστολή καλλιτεχνών από το Βορρά. Την ίδια ώρα, η Πιονγκγιάνγκ έχει προαναγγείλει ότι θα στείλει αθλητές, μαζορέτες και περφόρμερ.

Ο Τσόι Μουν-σουν, κυβερνήτης της Γκανγκουόν, δήλωσε στο Reuters ότι η ορχήστρα ενδέχεται να πραγματοποιήσει κοινή συναυλία με Νοτιοκορεάτες μουσικούς στη διάρκεια των Αγώνων. «Θα είναι περίπου 140 άνθρωποι και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε την αίθουσα συναυλιών… Τα πράγματα προχωρούν γρηγορότερα και ευρύτερα απ΄ ό,τι νομίζαμε», σημείωσε.

Ο Τσόι είχε προτείνει να ταξιδέψει η αντιπροσωπεία του Βορρά στο Νότο δια θαλάσσης. Ωστόσο ορισμένοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», είπε, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την ερμηνεία του Νότου, τα θέματα που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν υπόκεινται σε κυρώσεις.

Εκεχειρία λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να αψηφά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παράλληλα, συνεχίζει να βρίσκεται τεχνικά σε πόλεμο με τη Νότια Κορέα και εξακολουθεί να αναπτύσσει πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει σταματήσει τις απειλές για καταστροφή των ΗΠΑ και των δύο κύριων συμμάχων της στην Ασία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η ρητορική δείχνει να έχει καταλαγιάζει, με τις συζητήσεις για τη συμμετοχή της Πιονγκγιάνγκ στους Αγώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.