ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επτά διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά στη Μιανμάρ

Επτά διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά στη Μιανμάρ

Σύμφωνα με το Reuters, οι διοργανωτές δεν είχαν ζητήσει την άδεια των τοπικών αρχών για τη συγκέντρωση. Επτά διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά και ακόμα δώδεκα τραυματίστηκαν στην πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, όταν μια βουδιστική γιορτή βγήκε εκτός ελέγχου.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί αργά χθες στην πόλη Μράουκ Ου στο βόρειο τμήμα της Ραχίν. Μετά την ετήσια γιορτή, που σηματοδοτεί το τέλος του βασιλείου Arakan, πριν από 200 χρόνια, περίπου 4.000 άνθρωποι περικύκλωσαν ένα κυβερνητικό κτίριο. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι διοργανωτές δεν είχαν ζητήσει την άδεια των τοπικών αρχών για τη συγκέντρωση.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας διέταξαν το πλήθος να διαλυθεί και πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια αστυνομικοί πυροβόλησαν με αληθινές σφαίρες γιατί ορισμένοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να αρπάξουν τα όπλα τους» περιέγραψε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επτά διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν, ενώ από τις πέτρες που πετούσαν τραυματίστηκαν και είκοσι αστυνομικοί.

Η Μράουκ Ου βρίσκεται στη Ραχίν, στη δυτική Μιανμάρ, περιοχή όπου επικρατεί μεγάλη ένταση από το περασμένο καλοκαίρι και την έναρξη των εκτεταμένων επιχειρήσεων καταστολής που εξαπέλυσε ο βιρμανικός στρατός. Πάνω από 650.000 μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να προσφύγουν στο γειτονικό Μπανγκλαντές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Ηνωμένα Έθνη και ΜΚΟ κάνουν λόγο για εθνοκάθαρση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.