Σ.Λαβρόφ προς Αγκυρα «Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πρόκειται να φύγουν από την Αφρίν»

Σ.Λαβρόφ προς Αγκυρα «Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πρόκειται να φύγουν  από την Αφρίν»

Τα «καλύτερα» τα άφησε για το τέλος ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αναφορικά με την κατάσταση στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και την κατάσταση στην Συρία.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός διέψευσε τις αναφορές ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εγκαταλείπουν την κουρδική πόλη Αφρίν ενόψει της τουρκικής επίθεσης (εάν και όποτε γίνει αυτή) βάζοντας ουσιαστικά απαγορευτικό στην Άγκυρα, για την επίθεση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά την παρουσία των Ρώσων παρατηρητών, όπως ανέφερε στην Αφρίν, διαψεύδοντας ότι αυτοί αποχωρούν από την πόλη, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα από διεθνή πρακτορεία.

https://twitter.com/StratSentinel/status/954421173009502208

Την ίδια σχεδόν ώρα με τις δηλώσεις Λαβρόφ οι Τούρκοι «ατάραχοι» προαναγγέλλουν επίθεση στην Αφρίν από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις.

https://twitter.com/Jakoben1789/status/954435544821452802

Παράλληλα σχολιάζοντας την επίθεση με drones που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Χμειμίμ και την ναυτική εγκατάσταση της Ταρτούς στη Συρία, είπε πως αυτές έγιναν εξαιτίας της έλλειψης τουρκικών φυλακίων παρατηρητών στην Ιντλίμπ αναφέρει το Itnerfax.

O Λαβρόφ δήλωσε ακόμη πως οι ΗΠΑ δημιουργούν μια «εναλλακτική» κυβέρνηση στη βόρεια Συρία σε μέρος των συριακών εδαφών που έχουν καταλάβει παράνομα.

«Είναι γεγονός ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ασχολούνται σοβαρά με τη δημιουργία εναλλακτικών κυβερνητικών οργάνων σε μεγάλο μέρος της συριακής επικράτειας. Και αυτό, βεβαίως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποχρεώσεις τους, τις οποίες ανέλαβαν επανειλημμένα, απέναντι και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας στη Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό πυροβολικό διεξάγει επιχειρήσεις σε εδάφη που καταλαμβάνουν Κούρδοι, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της συριακής κυβέρνησης, η οποία προειδοποίησε την Άγκυρα, όσο και της Ουάσιγκτον, η οποία καυτηρίασε με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις ενέργειες των Τούρκων, λέγοντας πως δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.