ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άγιο είχαν οι δύο Έλληνες πιλότοι που γλίτωσαν από τους τρομοκράτες στην Καμπούλ

Άγιο είχαν οι δύο Έλληνες πιλότοι που γλίτωσαν από τους τρομοκράτες στην Καμπούλ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του Μιχάλη Πουλικάκου και του Βασίλη Βασιλείου, των Ελλήνων πιλότων που γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, όταν τρομοκράτες εισέβαλαν, το βράδυ του Σαββάτου, και σκότωσαν Αφγανούς, αλλά και ξένους πολίτες.

Πραγματικά οι δύο έμπειροι πιλότοι που είναι κυβερνήτες σε Airbus A340 και τα τελευταία χρόνια εργάζονται στην αεροπορική εταιρεία Kam Air στο Αφγανιστάν πρέπει να είχαν Άγιο.

Οι δύο κυβερνήτες την ώρα που οι Ταλιμπαν εισέβαλαν εκείνοι έτρωγαν στο εστιατόριο που βρίσκεται στο ισόγειο.

Οι δύο πιλότοι μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς στις 9 το βράδυ του Σαββάτου έτρεξαν αμέσως στα δωμάτιά τους. Στον 4ο όροφο ο Μιχάλης Πουλικάκος και στον 5ο ο Βασίλης Βασιλείου. Οι τρομοκράτες ευτυχώς για τον Μ.Πουλικάκο δεν έδρασαν πολύ στον 4ο όροφο αλλά επεκτάθηκαν στον 1ο, τον 2ο (τους οποίους και έκαψαν και στον 3ο.

Στόχος των τρομοκρατών να σκοτώσουν όσο περισσότερους δυτικούς.

Όπως έγινε γνωστό ο Β.Βασιλείου είχε να δώσει σημεία ζωής 13 ώρες και από εκεί ξεκίνησαν οι φήμες ότι ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.

Οι δύο πιλότοι είχαν πραγματικά Άγιο. Οι τρομοκράτες γκρέμιζαν τις πόρτες έμπαιναν στα δωμάτια και δολοφονούσαν όποιν ήταν μέσα. Έτσι βρήκαν το θάνατο και 9 Ουκρανοί εργαζόμενοι στο Αφγανιστάν.

Τελικά οι αφγανικές ομάδας ασφάλειας κατάφεραν να βγάλουν από το ξενοδοχείο τους δύο πιλότους και να τους οδηγήσουν σε ένα βρετανικό στρατόπεδο.

Αυτός που κυριολεκτικά είχε φύλακα-άγγελο, ήταν ο Βασίλης Βασιλείου, ο άλλος Έλληνας πιλότος, ο οποίος, έμεινε για 13 ώρες κρυμμένος κάτω από ένα στρώμα στο δωμάτιό του στον 5ο όροφο με τους τρομοκράτες να βρίσκονται μέσα στο ίδιο δωμάτιο.

Πέρασε μια ολόκληρη νύχτα με το θάνατο να παραμονεύει δίπλα του, ενώ σώθηκε και δεύτερη φορά από τη φωτιά που έβαλαν στο δωμάτιό του όταν η πυροσβεστική πέταξε νερό στο δωμάτιό του και ακόμη μια τρίτη φορά όταν βγήκε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου επιχειρώντας να διαφύγει αλλά οι αρχές ασφαλείας τον πέρασαν για τρομοκράτη και άρχισαν να τον πυροβολούν!

Ο Β.Βασιλείου μπόρεσε να απελευθερωθεί στις 12 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Ο Μ.Πουλικάκος όταν πετούσε Α-340 για την ΟΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.