ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ινδία: Συνελήφθη ο Ταουκίρ γνωστός και ως ο Ινδός «Μπιν Λάντεν»

Ινδία: Συνελήφθη ο Ταουκίρ γνωστός και ως ο Ινδός «Μπιν Λάντεν»

Μετά από ανθρωποκυνηγητό δέκα ολόκληρων ετών, οι αρχές της Ινδίας προχώρησαν στη σύλληψη του Αμπντούλ Σουμπχάν Κουρεσί ή αλλιώς Ταουκίρ, που ήταν γνωστός και ως ο Ινδός «Μπιν Λάντεν».

Ο Ταουκίρ καταζητείτο ως ύποπτος για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο δυτικό κρατίδιο της Ινδίας Γκουτζαράτ, το 2008. Από τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2008, σκοτώθηκαν 56 άνθρωποι και πάνω από 200 τραυματίσθηκαν.

Ο Αμπντούλ, ειδικός στην κατασκευή βομβών, παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ασύλληπτος καθώς παραπλανούσε τις αστυνομικές αρχές αλλάζοντας τακτικά την εμφάνισή του. Γνωστός στις αρχές για τις διασυνδέσεις του με την απαγορευμένη στην Ινδία οργάνωση «The Students’ Islamic Movement of India (SIMI)-Indian Mujahidden (IM)», ο Αμπντούλ ήταν εξειδικευμένος μηχανικός και είχε εργαστεί σε κορυφαίες εταιρίες πληροφορικής στην Ινδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο τρομοκράτης που συνελήφθη στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, καταζητείτο και για τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν παλαιότερα στο Δελχί, καθώς και για μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε τοπική αμαξοστοιχία το 2006 στο Μουμπάι. Ο Αμπντούλ ήταν γνωστός και ως «Μπιλ Λάντεν της Ινδίας» για την ικανότητά του να αλλάζει συχνά την εμφάνισή του και να ξεφεύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.