ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στην περιοχή των πρεσβειών στην Καμπούλ – Πάνω από 40 νεκροί & 140 τραυματίες (βίντεο) (upd)

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στην περιοχή των πρεσβειών στην Καμπούλ – Πάνω από 40 νεκροί & 140 τραυματίες (βίντεο) (upd)

[Ανανέωση 13:20] «Ο τελευταίος διαθέσιμος απολογισμός είναι 40 νεκροί και 140 τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ουάχιντ Ματζρόχ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) και το αφγανικό υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων «προσωρινό».

«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Ντέγιαν Πάνιτς, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής Emergency, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοομείου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η οργάνωση ανέφερε πως περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν μόνο σ’ αυτό το νοσοκομείο.


[Ανανέωση 11:40] Σοροί ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μεταφέρθηκαν σήμερα στα νοσοκομεία της Καμπούλ ενώ περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν σ’ ένα νοσοκομείο της οργάνωσης αρωγής Emergency, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

«Περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Emergency. Πρόκειται για σφαγή», έγραψε στο Twitter η Emergency επικαλούμενη τον συντονιστή της, τον Ντέγιαν Πάνιτς. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης. Η έκρηξη σημειώθηκε μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα στο ξενοδοχείο Intercontinental, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι και την ευθύνη ειχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν.


Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή όπου βρίσκονται πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, ανέφεραν μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Στις πρώτες πληροφορίες από το συμβάν δεν αναφέρεται αν υπάρχουν θύματα από τη έκρηξη που έρχεται μία εβδομάδα μετά την φονική επίθεση στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.