ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ύποπτες μεθοδεύσεις από τη Βρετανία στο Σκοπιανό: «Να γίνει η πΓΔΜ μέλος του ΝΑΤΟ με ή χωρίς την λύση της ονομασίας»!

Ύποπτες μεθοδεύσεις από τη Βρετανία στο Σκοπιανό: «Να γίνει η πΓΔΜ μέλος του ΝΑΤΟ με ή χωρίς την λύση της ονομασίας»!

Στην γνωστή ανθελληνική της πρακτική επιδίδεται πάλι η Βρετανία, δρώντας ως «λαγός» κύκλων του ΝΑΤΟ, στο θέμα των Σκοπίων, αυτή τη φορά επιχειρώντας να παρακάμψει το ναυάγιο των συνομιλιών για το θέμα του ονόματος, με στόχο να μπει στην βορειοατλαντική συμμαχία η πΓΔΜ.

Σύμφωνα με έγγραφο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων γίνεται σύσταση στην οποία αναφέρεται ότι τα Σκόπια πρέπει να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ είτε λυθεί είτε όχι το θέμα της ονομασίας, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να πλήξει διπλά την Ελλάδα:

Δηλαδή και να γίνει η αρχή για την άσκηση αφόρητων πιέσεων στην Αθήνα προκειμένου να ενδώσει χωρίς να κάνει χρήση του βέτο και φυσικά χάνοντας έτσι το κυριότερο διαπραγματευτικό της χαρτί σε ότι αφορά την ονομασία και τα αλυτρωτικα του γειτονικού κρατιδίου.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο πριν την επίσκεψή του στην γείτονα υπογράμμισε ότι χωρίς συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια η πΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, η Μεγάλη Βρετανία, ισχυρότατο μέλος του ΝΑΤΟ και ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητεί την ένταξη των Σκοπίων στην Συμμαχία με ή χωρίς συμφωνία για το όνομα.

Το έγγραφο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων, της Άνω Βουλής της Μεγάλης Βρετανίας, είναι αποκαλυπτικό καθώς το Σώμα καλεί την κυβέρνηση της χώρας να ενισχύσει τις προσπάθειάς των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ακόμα και χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ σκιαγραφεί και τις έντονες πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά ενδεχομένως και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα για να περιφρουρήσει την εθνική αξιοπρέπεια στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως η ελληνική απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία: Ή απειλή άσκησης βέτο ή χρήσης βέτο, εάν αυτό απαιτηθεί.

Το συγκεκριμένο έγγραφο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων χαιρετίζει επίσης την βοήθεια της κυβέρνησης της αυτής Μεγαλειότητας προς την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την «Μακεδονία», υπογραμμίζοντας πως η ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.