ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ισπανία: Ανασύρθηκαν τρία πτώματα παράνομων μεταναστών από θαλάσσια περιοχή

Ισπανία: Ανασύρθηκαν τρία πτώματα παράνομων μεταναστών από θαλάσσια περιοχή

Στη διάσωση 82 παράνομων μεταναστών, που επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Ισπανία, προχώρησαν τα ισπανικά σωστικά συνεργεία, ενώ παράλληλα ανέσυραν τρία πτώματα σε ένα από τα τρία πλοιάρια στα οποία επέβαιναν.

Από την αρχή της χρονιάς 75 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να διασχίσουν αυτό το θάλασσια πέρασμα, μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης.

Η ακτοφυλακή δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter που καταγράφει την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών που επέβαιναν σε μια υπερφορτωμένη ξεφούσκωτη λέμβο.

Σε μια δεύτερη επιχείρηση διάσωσης «τριανταδύο άνθρωποι διασώθηκαν, και ανασύρθηκαν τρία πτώματα», που βρίσκονταν σε μια βάρκα στην Θάλασσα του Αλμποράν, μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας, ανέφεραν οι αρχές.

Τα αίτια των θανάτων των τριών μεταναστών δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά αρκετοί από τους επιβάτες της βάρκας υπέφεραν από υποθερμία και τους προσφέρθηκε βοήθεια.

Η Ισπανία έγινε το 2017 η τρίτη σημαντικότερη πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τους μετανάστες μέσω της Μεσογείου, μετά την Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά η λεγόμενη ισπανική οδός προσελκύει πλέον όλο και περισσότερους μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με απολογισμό του ΔΟΜ, περισσότεροι από 22.400 κατάφεραν να εισέλθουν στο ισπανικό έδαφος δια θαλάσσης το 2017, αριθμός σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από ό, τι το 2016, και 223 έχασαν τη ζωή κατά την προσπάθεια διέλευσης τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.