Το Ισραήλ κατηγορεί την Τουρκία για εξοπλισμό της Χαμάς

Το Ισραήλ κατηγορεί την Τουρκία για εξοπλισμό της Χαμάς

«Επίθεση» κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ, κατηγορώντας την για στρατιωτική ενίσχυση του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς, έπειτα από τη σύλληψη και την απέλαση ενός Τούρκου υπηκόου από το εβραϊκό κράτος.

Σύμφωνα με έρευνα της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, «η Χαμάς διεξάγει ανεμπόδιστα οικονομικές και στρατιωτικές δραστηριότητες στην Τουρκία, καθώς Τούρκοι αξιωματούχοι κλείνουν τα μάτια και περιστασιακά την ενθαρρύνουν».

Τούρκοι πολίτες, «κάποιοι από τους οποίους πρόσκεινται στην κυβέρνηση», βοηθούν τη Χαμάς στις δραστηριότητές της, πρόσθεσε η Σιν Μπετ, χωρίς να δίνει περαιτέρω στοιχεία για τον τύπο της παρεχόμενης βοήθειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τούρκος υπήκοος Τσεμίλ Τεκελί, που κρίθηκε ύποπτος ότι παρείχε βοήθεια στους «τρομοκράτες» της Χαμάς, συνελήφθη την 1η Ιανουαρίου στο Ισραήλ και κατόπιν απελάθηκε.

Ένας Ισραηλινοάραβας, ο Νταράμ Τζαμπαρίν, που κατηγορείται για συνεργός του Τεκελί, συνελήφθη επίσης και αναμένεται να δικαστεί τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, και άλλοι Ισραηλινοάραβες ύποπτοι συνελήφθησαν, χωρίς να αναφέρει αριθμό αυτών.

Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων του Τεκελί «διαπιστώθηκε ότι η Τουρκία συμβάλλει στη στρατιωτική ενίσχυση της Χαμάς», τόνισε η Σιν Μπετ. Η έρευνα επίσης αποκάλυψε παράνομες δραστηριότητες νομιμοποίησης πολλών εκατομμυρίων της Χαμάς στην Τουρκία.

Τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και χρησιμοποιήθηκαν για τη στρατολόγηση Ισραηλινοαράβων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία, από τους κύριους υποστηρικτές της Χαμάς, επέκρινε νωρίτερα τον Φεβρουάριο την απόφαση της Ουάσινγκτον να συμπεριλάβει τον ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια στον κατάλογό της των «τρομοκρατών», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι δεν θα έχει επιπτώσεις στη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία στη Γάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.