Ντ. Μεντβέντεφ: «Οι Αμερικανοί ευθέως τα βάζουν με τον δικό μας αγωγό Nord Stream»

Ντ. Μεντβέντεφ: «Οι Αμερικανοί ευθέως τα βάζουν με τον δικό μας αγωγό Nord Stream»

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προχώρησε σε έντονη κριτική κατά των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί, μέσω των διαφόρων λιστών με κυρώσεις, προσπαθούν να εκτοπίσουν τις ρωσικές εταιρείες από την Ευρώπη, προωθώντας τις δικές τους εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ δεν είναι και οι καλύτερες αυτήν την περίοδο, φέροντας ως παράδειγμα το έργο που αφορά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.

«Οι Αμερικανοί ευθέως … τα βάζουν με τον δικό μας αγωγό Nord Stream, για εντελώς απλούς και προφανείς λόγους που λένε ότι θέλουν να προωθήσουν το δικό τους υγροποιημένο φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά και να προσπαθήσουν να μας βγάλουν από το παιγνίδι», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μεντβέντιεφ χαρακτήρισε την αμερικανική «Λίστα του Κρεμλίνου», ως πρόβλημα της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο αξιοποιεί ένα τμήμα του αμερικανικού κατεστημένου για να επιλύσει τα προβλήματα του, μιας διαμάχης του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πρόβλημα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων», «ένα πρόβλημα αντιθέσεων στο τμήμα της αμερικανικής ελίτ που εκπροσωπείται από τους Ρεπουμπλικάνους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.