ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πανίσχυρο σχηματισμό ταχείας επέμβασης από 4 Μ/Κ Μεραρχίες φτιάχνει ο Β.Πούτιν στην νότια Ρωσία

Πανίσχυρο σχηματισμό ταχείας επέμβασης από 4 Μ/Κ Μεραρχίες φτιάχνει  ο Β.Πούτιν  στην νότια Ρωσία

Σχηματισμό ταχείας επέμβασης δημιουργεί ο ρωσικός Στρατός στα νοτιανατολικά του σύνορα με τον μετασχηματισμό της πανίσχυρης 58ης Στρατιάς. Αυτό έγινε γνωστό ρωσικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με αυτά η περιοχή του Καυκάσου ενισχύθηκε με νέες μεραρχίες και το ίδιο αναμένεται να γίνει με την νότια στρατιωτική Διοίκηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Ισβέστια το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου αναδιοργάνωση της κύριας δύναμης κρούσης που διαθέτει στη νότια Ρωσία της 58ης Στρατιάς.

Αυτή θα ενισχυθεί σημαντικά με το σχηματισμό δύο νέων μηχανοκίνητων Μεραρχιών εξοπλισμένων με το ΤΟΜΑ BMP-3, αλλά και το νέο εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης T-72B3, το οποίο θεωρείται εφάμιλλο εκδόσεων του T-80.

Για να γίνει δυνατή η φιλοξενία των μονάδων νέες εγκαταστάσεις στο Mozdok και το Vladikavkaz πρόκειται να δημιουργηθούν ή να επανεργοποιηθούν παλαιότερες.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή Nikolai Surkov η δύναμη πρόκειται να λειτουργήσει ως ένας σχηματισμός ταχείας επέμβασης απέναντι στο ΝΑΤΟ. Ο σχηματισμός των δύο νέων Μ/Κ Μεραρχιών πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018 και θα έχουν περίπου την ίδια δομή και την σύνθεση των υπαρχόντων Μεραρχιών της 19ης και της 136ης, με τη διαφορά ότι θα προστεθούν και ορισμένα επιπλέον τάγματα.

Ταυτόχρονα η 19η ανεξάρτητη Μ/Κ θα συμπληρώσει τη δύναμη της σε πλήρη επάνδρωση όπως ήταν πριν το 2008.

Σε ότι αφορά την 136η Μ/Κ Μεραρχία η οποία είναι ανεπτυγμένη στο Νταγκεστάν θα ενισχυθεί επίσης στην προβλεπόμενη δύναμη μιας πλήρους Μεραρχίας.

Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές η 58η Στρατιά θα αποτελέσει τον πυρήνα του νέου σχηματισμού κρούσης στη νότια στρατιωτική Διοίκηση, ικανή να επεμβαίνει σε πολύ μικρό χρόνο σε οποιαδήποτε περίοδο κρίσης.

Η ζώνη ευθύνης της νότιας στρατιωτικής Διοίκησης που απεικονίζεται με το καφέ χρώμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.