ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίσκεψη στην Γερμανία «θέλει» ο Ρ.Τ. Ερντογάν

Επίσκεψη στην Γερμανία «θέλει» ο Ρ.Τ. Ερντογάν

Αυτήν την περίοδο οι γερμανοτουρκικές σχέσεις βιώνουν εντάσεις και προκαλούν πολλές τριβές ανάμεσα σε Βερολίνο και Άγκυρα.

Ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ κυκλοφορεί στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο συνοδεία αστυνομικών διά τον φόβο των μελών της τουρκικής αντιπροσωπείας, αλλά μετά την απελευθέρωση από τις τουρκικές Αρχές του δημοσιογράφου της Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, στην Άγκυρα κάνουν όνειρα όχι μόνον για νέα εξοπλιστικά deal με γερμανικές βιομηχανίες, αλλά και για επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη χώρα μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

«Όταν σχηματιστεί η κυβέρνηση θα υπάρξουν φυσικά επισκέψεις στο ανώτατο επίπεδο», είπε ο Γιλντιρίμ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. «Ο πρόεδρος Ερντογάν θα έλθει [στη Γερμανία] κι η καγκελάριος Μέρκελ στην Τουρκία», τόνισε επισημαίνοντας ότι και οι υπ Εξ των δύο χωρών θα πυκνώσουν τις συναντήσεις τους.

Παραμένει, βέβαια, ανοικτό αν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα παραμείνει επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. Όσο, πάντως, βρίσκεται στο πόστο του θέλει να χρησιμοποιήσει την απελευθέρωση του Γιουτζέλ για να εντατικοποιήσει το διάλογο με την Άγκυρα. «Πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, τώρα, αυτή την ευκαιρία, για να αναβιώσουμε τον διάλογο με την Τουρκία, γνωρίζοντας, βέβαια, ότι δεν θα είναι εύκολο κι ότι δεν θα βελτιωθούν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη», δήλωσε.

Ο Γιλντιρίμ κατέστησε σαφή την επιθυμία της Άγκυρας να εμφανιστούν ο Ερντογάν κι άλλα σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησής του ενώπιον συμπατριωτών τους στη Γερμανία. «Αυτό το ευχόμαστε πάντοτε. Αυτές οι συναντήσεις με ανθρώπους από την Τουρκία δεν πρέπει να αποτελούν πηγές ανησυχίας για τη Γερμανία», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο χρόνο δημιουργήθηκε ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου με αφορμή την επιθυμία Τούρκων πολιτικών να κάνουν προεκλογική καμπάνια στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία των Απρίλιο. Οι γερμανικές Αρχές απαγόρευσαν ορισμένες τέτοιες εμφανίσεις επικαλούμενες λόγους ασφαλείας με την Άγκυρα να κάνει οργισμένη λόγο για «ναζιστικές μεθόδους». Ενώ τον Ιούλιο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κοινοποίησε σε όλες τις αντιπροσωπείες ξένων χωρών στη χώρα ότι θα απαγορεύονται μελλοντικά όλες οι προεκλογικές εμφανίσεις αλλοδαπών πολιτικών τρεις μήνες πριν από εκλογές ή δημοψηφίσματα στις χώρες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.