ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εξοργισμένη η Μόσχα από την παρουσία δύο Arleigh Burke στη Μαύρη Θάλασσα «ετοιμάζει» τα… Su-24

Εξοργισμένη η Μόσχα από την παρουσία δύο Arleigh Burke στη Μαύρη Θάλασσα «ετοιμάζει» τα… Su-24

Η αποστολή δύο αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης Arleigh Burke στη Μαύρη Θάλασσα για πραγματοποίηση ασκήσεων έχει εξοργίσει τη Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό το αντιτορπιλικό USS Carney πέρασε τα στενά του Βοσπόρου προκειμένου να επιθεωρήσει από κοινού με ακόμη ένα πλοίο της ίδιας κλάσης το USS Ross το οποίο βρίσκεται ήδη στη Μαύρη Θάλασσα.

Αντιδρώντας ο Yury Shvytkin αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της ρωσικής Δούμα αποκάλεσε την αμερικανική κίνηση ως ευθεία πρόκληση.

«Οι ΗΠΑ επιζητούν μια μορφή αντίδρασης στην προκλητική του συμπεριφορά η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη δικαιολογία για ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις» είπε ο Shvytkin για να συνεχίσει:

«Ποιον πρόκειται να προστατέψουν και από ποιον; Οι Αμερικανοί εμφανίζονται ιδιαιτέρα εριστικοί. Ήδη υπάρχουν δύο αμερικανικά λοία στην περιοχή. Τέτοια συμπεριφορά μας δεν μπορεί παρά να μας θέσει σε συναγερμό».

https://twitter.com/RT_com/status/965308687886643200

Να σημειωθεί ότ το USS Ross to 2015 είχε αλλάξει πορεία σε ρουμανικό λιμένα όταν Su-24 είχε πετάξει σε πολύ κοντινή απόσταση, φοβούμενο το συμβάν της ηλεκτρονικής επίθεσης ενός άλλου Su-24 τον Απρίλιο του 2014 στο USS Donald Cook όπου είχαν νεκρώσει όλα τα ηλεκτρονικά του μέσα.

Το συμβαν με το USS Donald Cook

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.