ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Κρύος ιδρώτας» στους Βορειοκορεάτες αθλητές για την οργή του Κιμ Γιονγκ Ουν – Δεν κέρδισαν ούτε 1 μετάλλιο (φωτό)

«Κρύος ιδρώτας» στους Βορειοκορεάτες αθλητές για την οργή του Κιμ Γιονγκ Ουν – Δεν κέρδισαν ούτε 1 μετάλλιο (φωτό)

«Κρύος ιδρώτας» έχει πιάσει τους αθλητές της Βορείου Κορέας καθώς δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ούτε ένα μετάλλιο με τους φόβους να καταλήξουν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης να είναι αρκετά πιθανό.

Αφού τους απαγόρεψαν κατηγορηματικά το σεξ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και το καθεστώς τους υποσχέθηκε από δωρεάν διαμερίσματα, σταθερή δουλειά σε καλά αμειβόμενα – για τα δεδομένα της χώρας – πόστα και πολυτελή αυτοκίνητα αν γυρίσουν με κάποιο μετάλλιο, δεν αποκλείεται η απογοήτευση του Κιμ Γιονγκ Ουν για τις επιδόσεις τους να μεταστραφεί σε οργή και να θελήσει να τους τιμωρήσει παραδειγματικά ακολουθώντας το παράδειγμα του παππού του.

Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ είχε διατάξει να συλληφθούν όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Κορέας το 1966 μετά τον αποκλεισμό τους από το μουντιάλ στον Β΄ γύρο.

Οι Βορειοκορεάτες, που είχαν πάρει για πρώτη φορά το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία τους, είχαν νικήσει 1-0 την Ιταλία και επρόκειτο να αντιμετωπίσουν στον επόμενο γύρο την Πορτογαλία. Αλλά αφού προηγήθηκαν με 3-0 στο ημίχρονο, κατάφεραν τελικά να χάσουν με 5-3 και να αποκλειστούν.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, μέλη της ομάδας βρέθηκαν με γυναίκες δύο νύχτες πριν τον κρίσιμο αγώνα, ενώ κάποιοι κατανάλωναν δημοσίως αλκοόλ.

Αφού τους διαπόμπευσαν κατά την επιστροφή τους, τους συνέλαβαν και τους έστειλαν σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης θεωρώντας ότι εξευτέλισαν τη χώρα τους.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Τα Ενυδρεία της Πιονγιάνγκ» ο Κανγκ Τσολ Χουάν, που κατάφερε να διαφύγει από τη Βόρεια Κορέα, αποκαλύπτει ότι ο ποδοσφαιριστής Πακ Σεουνγκ-ζιν απέκτησε φήμη μεταξύ των κρατουμένων επειδή επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή στα βασανιστήρια που υπέστη, ενώ ένας άλλος συμπαίκτης του απέκτησε το παρατσούκλι «Κατσαρίδα» επειδή έτρωγε όποιο έντομο έβρισκε στο κελί του για να πολεμήσει την πείνα, μετά τον εγκλεισμό του σε έναν «καυτό θάλαμο», όπου οι περισσότεροι πέθαιναν από αφυδάτωση.

Παρά την υποστήριξη από τις τσιρλίντερ που επιστράτευσε το κομμουνιστικό καθεστώς οι Βορειοκορεάτες αθλητές δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε ένα μετάλλιο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την αυλαία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων να πέφτει την ερχόμενη εβδομάδα και τους εχθρούς του καθεστώτος, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να καταλαμβάνουν μέχρι στιγμής την πέμπτη και την ένατη θέση στον πίνακα των μεταλλίων δεν αποκλείεται μια ανάλογη μοίρα να περιμένει τους Βορειοκορεάτες αθλητές αν φύγουν με άδεια χέρια από τη διοργάνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.