ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τουρκοκυπριακές οργανώσεις στέλνουν «1974» κιλά χαλούμι σε «μεχμετζίκ» στην Αφρίν (βίντεο)

Τουρκοκυπριακές οργανώσεις στέλνουν «1974» κιλά χαλούμι σε «μεχμετζίκ» στην Αφρίν (βίντεο)

Για άλλη μια φορά ο τουρκικός παράγοντας προχωρά στην κλιμάκωση. Αυτήν την φορά με έμμεσο τρόπο καθώς διάφορες θρησκευτικές ομάδες και οργανώσεις των κατεχομένων ανέλαβαν την πρωτοβουλία να στείλουν τον συμβολικό αριθμό των 1974 κιλών χαλουμιού, ενδεχομένως και λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα, προκειμένου να θυμίζει την “νικηφόρα” τουρκική εισβολή στην σπαρασσόμενη τότε από εμφύλιο και ανοχύρωτη Κύπρο, στους Τούρκους στρατιώτες

Τους αποκαλούν (ηρωικώς)…μεχμετζίκ και οι οποίοι έχουν εισβάλει στο Αφριν της Συρίας κατά των Κούρδων του YPG, όπου όμως τα έχουν εμφανώς βρει πολύ “σκούρα” στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, για το ζήτημα μίλησαν δημόσια ο Πρόεδρος του γραφείου της Ένωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Τσοκάν Ινίκ, ο Σουλειμάν Τσαρίκ, και ο Αντιπρόεδρος Θρησκευτικών υποθέσων Μουσταφά Κουτσιού.

Διαβάζοντας κοινή ανακοίνωση ο Ινίκ είπε «Απ’ότι ξέρετε, η μητέρα Τουρκία, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό δίνει μια δίκαιη μάχη ενάντια στο κακό και τους εχθρούς. Βρώμικες συμμαχίες από δυτικές δυνάμεις, τρομοκρατικές οργανώσεις και διεθνής μισθοφόρους έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα της Ανατολίας με στόχο να κατακτήσουν τα εδάφη μας».

«Καταλαμβάνοντας μουσουλμανικές χώρες δεν σταματούν να σκοτώνουν αθώους άμαχους, παιδιά και γέρους. Σήμερα εκατομμύρια μουσουλμάνοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και παρόμοιοι διεθνείς οργανισμοί, συνέχισε, μερικές φορές αγνοούν και κάποιες φορές συναινούν με αυτές τις θηριωδίες και τις διώξεις που διαχέονται σε άλλες περιοχές.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση σημειώνει πως η Τουρκία κάνει χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας «Οι άνθρωποι της Ανατολίας είναι οι ιδιοκτήτες μιας μνήμης η οποία έδωσε πολέμους και μάχες» αναφέρει προσθέτοντας «από το 1950 μέχρι το 1974, οι τ/κ διώκονταν και δολοφονούνταν με την υποστήριξη των δυτικών».

«Μετά την αντίσταση και την ”Ειρηνευτική Επιχείρηση” του 1974 ήρθε η ειρήνη σε όλο το νησί. Έτσι και στο Αφρίν, ο Τουρκικός στρατός με τον ηρωισμό του θα επιφέρει την δικαιοσύνη και και την ηρεμία της λαμπρής πατρίδας. Γι ‘αυτό το λόγο, αυτοί που μας δώρισαν τη γη που είμστε τώρα είναι οι ίδοι στην μάχη του Αφριν. Έχουμε ένα συμβολικό δώρο ως Τ/κ σε αυτούς τους δίκαιους αγώνες και θα θέλαμε να δείξουμε ότι τους στηρίζουμε. Το χαλούμι θα παραδοθεί στην Αλεξανδρέτα μέσα σε λίγες μέρες και από εκεί στο μέτωπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.