Γερμανία: Σύλληψη 17χρονου Ιρακινού που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

Γερμανία: Σύλληψη 17χρονου Ιρακινού που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

H ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 17χρονου Ιρακινού που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση είτε στη Γερμανία είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ανήλικος, ο οποίος είχε προσαχθεί από αστυνομικούς στη Φραγκφούρτη στις 13 Φεβρουαρίου, είχε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα ισχυρών πυροτεχνημάτων στο διαμέρισμα όπου κατοικούσε, στο κρατίδιο της Έσσης. Σκόπευε να βγάλει και να χρησιμοποιήσει την εκρηκτική ύλη που περιείχαν.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο 17χρονος Ντεντάι Α. (σ.σ. το επώνυμό του δεν δημοσιοποιείται, με βάση τη γερμανική νομοθεσία, επειδή είναι ανήλικος) πιστεύεται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ομοσπονδιακό ένταλμα σύλληψης ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να του ασκηθεί επισήμως δίωξη από τις αρχές και να συνεχιστούν οι έρευνες για την υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.