Σ. Λαβρόφ: «Πρέπει να αποφευχθεί η παραβίαση της εκεχειρίας στην ανατολική Γούτα»

Σ. Λαβρόφ: «Πρέπει να αποφευχθεί η παραβίαση της εκεχειρίας στην ανατολική Γούτα»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή η δημιουργία νέων ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Λαβρόφ τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραβίαση των συμφωνιών για εκεχειρία στην ανατολική Γούτα, ένα θέμα το οποίο πρόκειται να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αύριο Τετάρτη.

Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός προειδοποίησε για τις «σοβαρότερες συνέπειες» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

«Αν υπάρξει τέτοιου είδους επίθεση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρότατες», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Τσαβούσογλου πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα και αύριο είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν τη διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία.

«Στην ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνονται κρίσιμα ζητήματα όπως η σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία και η διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μόσχα θεωρεί ότι η ίδια μαζί με την Άγκυρα φέρουν την ευθύνη για τη διασφάλιση της ειρήνευσης και την επιβολή της τάξης στη Συρία και την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε Ρώσους φοιτητές σήμερα δήλωσε ότι Τουρκία και Ρωσία θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους εναντίον των τρομοκρατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όπου και να κοιτάξουμε στον κόσμο, τρομοκράτες φτάνουν στη Συρία από σχεδόν όλες τις χώρες. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με όλες τις χώρες, και πρώτη τη Ρωσία, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυνάμεις», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.