Νέα προειδοποίηση από Ρωσία σε ΗΠΑ «Μην βομβαρδίσετε την Δαμασκό αλλιώς …»

Νέα προειδοποίηση από  Ρωσία σε ΗΠΑ «Μην βομβαρδίσετε την Δαμασκό αλλιώς …»

Η Μόσχα μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην πλήξει την Δαμασκό με τις δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Συζητήσαμε σήμερα μεταξύ άλλων ζητημάτων του συριακού προβλήματος τις ενέργειες των ΗΠΑ, πρωτίστως στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και σε όλη την επικράτεια του ανατολικού τμήματος της Συρίας, όπου οι Αμερικανοί πράγματι δημιουργούν στρατιωτικές βάσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ΗΠΑ θέλουν να εδραιώσουν τις θέσεις τους εκεί για μεγάλο διάστημα, αν όχι για πάντα, και να συμβάλουν στην κατάρρευση της Συριακής Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό χρησιμοποιούνται οι πιο διαφορετικές μέθοδοι».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι «χθες ενημερώσαμε την κοινή γνώμη μέσω του Υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών ότι ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χρήση χημικών όπλων» και «προειδοποιήσαμε με τον πλέον αυστηρό τρόπο τις ΗΠΑ μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας» για αυτές τις προβοκάτσιες, μετά τις οποίες, όπως είπε, «οι δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν και την Δαμασκό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά αυτά τα ανεύθυνα σχέδια δεν θα υλοποιηθούν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «τα σχέδια αυτά καταδεικνύουν ότι η πολιτική που προσβλέπει στην ανατροπή της συριακής κυβέρνησης με οποιαδήποτε πρόφαση εξακολουθεί να είναι στην ημερήσια διάταξη των ΗΠΑ και δεν είναι τυχαίο όταν λένε ότι όλα τα σενάρια βρίσκονται πάνω στο τραπέζι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.