ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυστραλία: Η «high tech» τρομοκρατία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Αυστραλία: Η «high tech» τρομοκρατία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Στην προειδοποίηση πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών, είναι η αποστολή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων στο διαδίκτυο, για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων, προχώρησε η Αυστραλία.

Η χρήση του «σκοτεινού» διαδικτύου, από εξτρεμιστές και άλλους εγκληματίες, είναι σε άνοδο, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάτον, στην έναρξη της συνόδου κορυφής της Ενωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Σήμερα αναμένεται να υιοθετηθεί μνημόνιο συμφωνίας, που για πρώτη φορά θα έχει ως στόχο τον συντονισμό των υπηρεσιών πληροφοριών στην ασφάλεια σε θέματα πληροφορικής, όπως και των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής.

«Η χρήση εφαρμογών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων από τους τρομοκράτες και τους εγκληματίες αντιπροσωπεύει δυνάμει μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες όσον αφορά τις ικανότητες των υπηρεσιών πληροφοριών της σύγχρονης εποχής», δήλωσε ο Ντάτον.

«Μολονότι τα έθνη επικεντρώνονται στην αποτροπή των τρομοκρατικών απειλών στο έδαφός τους, θα ήταν λάθος να αντιληφθούμε το πρόβλημα αυτό από μια αυστηρά εθνική σκοπιά. Η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός παραβιάζουν, υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα», συμπλήρωσε.

Την ASEAN απαρτίζουν δέκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας: Ινδονησία, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Μπρουνέι, Βιετνάμ, Μιανμάρ, Λάος και Καμπότζη. Η Αυστραλία είναι εταίρος σε διάλογο με την ASEAN από το 1974.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.