ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συρία: Ισλαμιστές ισχυρίζονται ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για εκεχειρία με τον ΟΗΕ στην Αν. Γούτα

Συρία: Ισλαμιστές ισχυρίζονται ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για εκεχειρία με τον ΟΗΕ στην Αν. Γούτα

Η σημαντικότερη οργάνωση των ισλαμιστών ανταρτών στην Ανατολική Γούτα είπε σήμερα στο Reuters ότι διαπραγματεύεται με αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών εκεχειρία, πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και άμεση απομάκρυνση των τραυματιών που χρειάζονται επειγόντως νοσηλεία.

“Βρισκόμαστε σε σοβαρές διαπραγματεύσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας των αμάχων. Τα σημαντικότερα ζητήματα υπό διαπραγμάτευση είναι η εκεχειρία, η πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και η απομάκρυνση από τη Γούτα των τραυματιών και των αρρώστων που χρειάζονται νοσηλεία”, ανέφερε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Ουαέλ Αλουάν, ο εκπρόσωπος της Φαϊλάκ αλ-Ραχμάν, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα “της εκκένωσης” της πόλης δεν “συζητήθηκε”.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει από το πρωί την Ανατολική Γούτα, την περιοχή αυτή της Συρίας που ελέγχεται από τους ισλαμιστές αντάρτες και βρίσκεται στις πύλες της Δαμασκού, μέσω του σημείου ελέγχου της Χαμουρίγια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο το Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Από τότε που άνοιξαν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην περιοχή, περισσότεροι από 68.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ανατολική Γούτα, πρόσθεσε το Κέντρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.