ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σφοδρή επίθεση Ά. Μέρκελ σε Ρωσία και Τουρκία για τις επιχειρήσεις στην Συρία: «Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει»

Σφοδρή επίθεση Ά. Μέρκελ σε Ρωσία και Τουρκία για τις επιχειρήσεις στην Συρία: «Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει»

Από το βήμα της γερμανικής Βουλή η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας και της Ρωσίας για τις επιχειρήσεις τους στην Συρία.

Η γερμανική κυβέρνηση, τόνισε, καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις στην Ανατολική Γούτα κατονομάζοντας ως υπαίτιους «το καθεστώς Άσαντ, αλλά και τη Ρωσία που παρακολουθεί χωρίς να κάνει τίποτε».

Αλλά κι αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν «όπου χιλιάδες άμαχοι καταδιώκονται, σκοτώνονται ή αναγκάζονται να φύγουν», είναι απαράδεκτο, είπε, «και το καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα».

Αναφερόμενη στις μάχες στο Αφρίν η καγκελάριος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες της Τουρκίας. Κι αυτό παρότι… αναγνώρισε τις ανησυχίες της για την ασφάλειά της.

«Ανεξάρτητα από τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες και χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να φύγουν», τόνισε στην ομιλία της. Σε αυτήν, παρουσίασε το γενικό πλαίσιο της πολιτικής της στους βουλευτές.

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ είχε καλέσει την Άγκυρα να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο για την προστασία αμάχων πληθυσμών.

«Με αυξανόμενη ανησυχία παρακολουθούμε τις αναφορές για την κατάληψη μεγάλων περιοχών της πόλης Αφρίν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού και του μεγάλου αριθμού προσφύγων που διαφεύγουν από την πόλη. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ ζήτησε να ερευνηθούν οι πληροφορίες για σφαγές και λεηλασίες καθώς και να υπάρξει επιστροφή στην πολιτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία επιμένει ότι ενεργεί ευρισκόμενη σε «αυτοάμυνα».

Μέρκελ: «Το προσφυγικό δίχασε την γερμανική κοινωνία»

Κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος για την ερχόμενη τετραετία η Μέρκελ μίλησε και για το προσφυγικό, το οποίο δίχασε, όπως είπε, τη γερμανική κοινωνία. Μολονότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από την επανένωση των δύο Γερμανιών, το θέμα έχει προκαλέσει τέτοια πόλωση, επεσήμανε, ώστε κοινότοπες εκφράσεις του τύπου “θα τα καταφέρουμε” -που είχε πει η καγκελάριος το φθινόπωρο του 2015 όταν αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες- έχουν αναχθεί σε μείζον θέμα της όλης συζήτησης. Η ανασφάλεια που προκάλεσε στη γερμανική κοινωνία η αθρόα εισροή μεταναστών και προσφύγων έγινε αισθητή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου κι αντανακλάται στο μακρύ διάστημα που απαιτήθηκε για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, διεπίστωσε.

«Το Ισλάμ είναι μέρος της Γερμανίας»

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή της αναφορικά με το αν το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία – θέμα που είχε θίξει πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, υποστηρίζοντας το αντίθετο σε συνέντευξή του στη Bild.

Παίρνοντας ανοικτά αποστάσεις από την άποψη του Χριστιανοκοινωνιστή υπουργού η καγκελάριος επεσήμανε ότι στη Γερμανία ζουν 4,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, η πλειονότητα των οποίων απορρίπτει τον εξτρεμισμό. «Δεν τίθεται θέμα ότι το ιστορικό αποτύπωμα αυτής της χώρας είναι χριστιανο-ιουδαϊκό», τόνισε. Αλλά το Ισλάμ ως θρησκεία των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα έγινε επίσης μέρος της Γερμανίας, τόνισε με τον Ζεεχόφερ να την παρακολουθεί συνοφρυωμένος.

«Ντροπή για την Γερμανία η παιδική φτώχεια»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καγκελάριος υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή της θα ενισχύσει το κράτος δικαίου και την ενσωμάτωση κι ότι θα παράσχει μεγαλύτερη προστασία στα κύτταρα της κοινωνίας, τις οικογένειες. «Είναι ντροπή για μια πλούσια χώρα όπως η Γερμανία η παιδική φτώχεια και πρέπει να την καταπολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.