ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δραματικές εξελίξεις: Οι ΗΠΑ δεν φεύγουν από την Manbij αλλά έρχονται και οι Τούρκοι – Τι λέει η συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν

Δραματικές εξελίξεις: Οι ΗΠΑ δεν φεύγουν από την Manbij αλλά έρχονται και οι Τούρκοι – Τι λέει η συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις μετά την τηλεφωνική συνομιλία και την συμφωνία που επετεύχθη, όπως αναφέρουν όλες οι σχετικές πηγές μεταξύ Ν.Τραμπ και Ρ.Τ.Ερντογάν:

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι Αμερικανοί ναι μεν δεν θα αποχωρήσουν από την πόλη Manbij αλλά δυστυχώς για τους Κούρδους αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν και οι Τούρκοι στο τελευταίο κουρδικό θύλακα στο έδαφος της Συρίας.

Στη συμφωνία Ρ.Τ.Ερντογάν και Ν.Τραμπ αναφέρθηκε και ο διευθυντής του PRONEWS T.Γκουριώτης στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη «Εμείς» πριν λίγο και το επιβεβαίωσε ο αναλυτής Θανάσης Δρούγος ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο πάνελ.

Όπως αναφέρεται η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας για την τύχη της Manbij και την τύχη των Κούρδων της Συρίας είναι η εξής:

1. Εκκένωση της Μάνμπιτζ από όλα τα κουρδικά ένοπλα τμήματα και παράδοση του οπλισμού τους.

2.Όσοι αρνηθούν να παραδώσουν τον οπλισμό τους θα θεωρηθούν ένοπλο τμήμα θα υποχρεωθούν να μεταφερθούν ανατολικά του Ευφράτη.

3.Συνδιαχείρηση της Μάνμπιτζ μεταξύ Αμερικανών, Τούρκων και τουρκόφιλων Κούρδων

4.Την διοίκηση στην Μάνμπιτζ θα την αναλάβουν οι Αμερικανοί ενώ εκείνη της Αφρίν οι Τούρκοι

Δυστυχώς για τους Κούρδους βασικός υποστηρικτής τους και δημιουργός του σχεδίου της κουρδικής πολιτοφυλακής των 40.000 ανδρών που αποτέλεσε την αφορμή για την εισβολή του τουρκικού Στρατού στην Συρία, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ «αποκεφαλίστηκε» από το Ν.Τραμπ και ο διάδοχός του, ο υπερσυντηρητικός, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον, θεωρείται «καλός φίλος» της Τουρκίας.

Ήταν σχέδιο του Τίλερσον το οποίο και θεωρήθηκε και η αιτία αποπομπής του αλλά τελικώς θα ισχύσει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.