ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλία: Συνελήφθη η σύντροφος του δράστη την επίθεσης στην Τρεμπ

Γαλλία: Συνελήφθη η σύντροφος του δράστη την επίθεσης στην Τρεμπ

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα η οποία σχετίζεται με τον ένοπλο που σκότωσε τρεις ανθρώπους στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφού έκλεψε ένα αυτοκίνητο, πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών και κράτησε ομήρους σε ένα σουπερμάρκετ.

Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν, που έχει αναλάβει τις έρευνες, είπε ότι ο δράστης, ο Ρεντουάν Λακντίμ, 25 ετών, ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για τους δεσμούς του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και το σαλαφιστικό κίνημα. Ωστόσο, από την παρακολούθησή του, το 2016-17, δεν βρέθηκαν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχεδίαζε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο Λακντίμ φώναζε “Ο Θεός είναι μεγάλος” στα αραβικά και είπε ότι είναι “στρατιώτης” του Ισλαμικού Κράτους όταν μπήκε στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.

Δήλωνε “έτοιμος να πεθάνει για τη Συρία”, πρόσθεσε. “Ζητούσε την απελευθέρωση των αδελφών του, πριν πυροβολήσει έναν πελάτη και έναν υπάλληλο του καταστήματος που πέθαναν ακαριαία”, συνέχισε.

Η γυναίκα που έχει συλληφθεί φέρεται ότι είναι η σύντροφος του 25χρονου. Έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της “σύσταση συμμορίας σχετιζόμενη με μια εγκληματική τρομοκρατική επιχείρηση”.

Πηγή: ΑΠΕ-MΠE

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.