ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eγκρίθηκε ένταλμα έρευνας στα γραφεία της Cambridge Analytica για το σκάνδαλο Facebook

Eγκρίθηκε ένταλμα έρευνας στα γραφεία της Cambridge Analytica για το σκάνδαλο Facebook

Ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα της υπηρεσίας ICO να ερευνήσει τα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο.

Οι βρετανικές δικαστικές αρχές έδωσαν σήμερα το “πράσινο φως” στην υπηρεσία που έχει αναλάβει την προστασία των προσωπικών δεδομένων να προχωρήσει σε έρευνες στα γραφεία της εταιρείας Cambridge Analytica, η οποία κατηγορείται ότι απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστή, σκοπεύουμε να εκτελέσουμε το ένταλμα σύντομα», είπε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.
Η επικεφαλής της ICO Ελίζαμπεθ Ντέναμ είχε ζητήσει την έκδοση του εντάλματος αφού αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και τα χρησιμοποίησε για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Λίγο νωρίτερα, η Επιτροπή Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσαν επισήμως τον επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να εξηγήσει ενώπιόν της πώς κατέληξαν τα στοιχεία 50 εκατομμυρίων χρηστών στα χέρια της Cambridge Analytica.

Στην ακρόαση αυτή θα εξεταστεί το πώς συλλέγονται και πωλούνται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών «πιθανότατα χωρίς να ενημερωθούν και χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κατά παράβαση της πολιτικής του Facebook», σημειώνουν σε επιστολή τους ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Γουόλντεν και ο Δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν.

Δεν είναι γνωστό πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή. Το Κογκρέσο διακόπτει τη λειτουργία του για τις επόμενες δύο εβδομάδες, για τις εαρινές διακοπές.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει, εφόσον είναι “το σωστό πρόσωπο στην εταιρεία” για να μιλήσει στους βουλευτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατάθεση από τον Ζούκερμπεργκ ζητά επίσης και η Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας. Δύο γερουσιαστές έχουν ζητήσει από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, τη ρυθμιστική αρχή για τα δικαιώματα των καταναλωτών, να ερευνήσει αν και άλλες εταιρείες απέκτησαν παρανόμως προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.