Αίγυπτος: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια – 2 νεκροί & 4 τραυματίες (φωτό, βίντεο)

Αίγυπτος: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια – 2 νεκροί & 4 τραυματίες (φωτό, βίντεο)

Συναγερμός σήμανε στις αρχές ασφαλείας της Αιγύπτου όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε λίγο μετά το μεσημέρι το κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Δύο νεκροί, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου.

Οι αναφορές στο Twitter έδειξαν ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, κοντά στο ξενοδοχείο, Tolip Hotel.

Η έκρηξη, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται το Γαλλικό και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκλήθηκε από βομβιστική επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Τη Δευτέρα διεξάγονται προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, τις οποίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει ο πρόεδρος Άμπντελ-Φάταχ αλ-Σίσι

Μετά την ανατροπή από τον στρατό του δημοκρατικά εκλεγμένου, αλλά αμφιλεγόμενου, ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, σειρά φονικών επιθέσεων έχουν πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.