Μάλι: Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο όπου συχνάζουν στελέχη του ΟΗΕ

Μάλι: Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο όπου συχνάζουν στελέχη του ΟΗΕ

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην πόλη Μπαντιαγκαρά, στο κεντρικό Μάλι, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο ξενοδοχείου, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη, ενώ τραυμάτισαν ακόμα δύο ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο καταλύουν συχνά στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Πέντε άνδρες βάδισαν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου «Λα Φαλέζ», περί τις 21:30 (00:30 την Πέμπτη ώρα Ελλάδας) κι άνοιξαν πυρ, αφηγήθηκαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

«Περπατούσαν ήρεμα, η συμπεριφορά τους έμοιαζε απόλυτα φυσιολογική», είπε ο Μποκάρ Καραμπέ, οδηγός που βρισκόταν στον δρόμο, απέναντι από το ξενοδοχείο, όταν διαπράχθηκε η επίθεση.

«Μόλις έφθασαν μπροστά στην πύλη, ακούσαμε πυρά. Όταν γύρισα είδα ότι πυροβολούσαν εξ επαφής εναντίον ανθρώπων στην είσοδο του ξενοδοχείου», πρόσθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ένας στρατιώτης που φρουρούσε την είσοδο και δύο υπάλληλοι του ξενοδοχείου, χτυπήθηκαν από σφαίρες. Ο στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα τόσο με τον Καραμπέ όσο κι έναν δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα. Ο ένας από τους δράστες της επίθεσης επίσης σκοτώθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ξενοδοχείο σύχναζαν άλλοτε πολλοί ξένοι τουρίστες, αλλά η βιομηχανία του τουρισμού της χώρας υπέστη βαρύ πλήγμα όταν οργανώσεις ισλαμιστών, ορισμένες από τις οποίες ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα, κατέλαβαν μεγάλο μέρος της ερήμου στο βόρειο τμήμα του Μαλί το 2012. Απωθήθηκαν όταν εξαπολύθηκε στρατιωτική επιχείρηση υπό την ηγεσία της Γαλλίας έναν χρόνο αργότερα, αλλά οι επιθέσεις εξακολουθούν να είναι συχνές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.