Υπόθεση Σκριπάλ: Αναχώρησαν από τη Μόσχα οι Αμερικανοί διπλωμάτες που απελάθηκαν

Υπόθεση Σκριπάλ: Αναχώρησαν από τη Μόσχα οι Αμερικανοί διπλωμάτες που απελάθηκαν

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες οι οποίοι αποφασίστηκε να απελαθούν από τη Ρωσία σε αντίποινα για την απέλαση 60 ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ εξαιτίας της υπόθεσης του Σεργκέι Σκριπάλ αναχώρησαν σήμερα από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα για την πατρίδα τους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πολλές δεκάδες Αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους εγκατέλειψαν την πρεσβεία με τρία λεωφορεία και ένα μίνιμπας νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που είχε οριστεί από τις ρωσικές αρχές για να εγκαταλείψουν την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Νωρίτερα στην αμερικανική πρεσβεία πηγαινοέρχονταν ασταμάτητα επί ώρες διάφορα οχήματα, που μετέφεραν κυρίως τις αποσκευές αλλά και τα ζώα συντροφιάς πολλών από τους διπλωμάτες οι οποίοι απελάθηκαν.

Η δηλητηρίαση, την 4η Μαρτίου, στο Σάλσμπερι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας προκάλεσε από την 14η Μαρτίου και μετά κύμα απελάσεων διπλωματών της Ρωσίας από δυτικά κράτη και αντιστρόφως. Συνολικά, απελάθηκαν περίπου 300 διπλωμάτες.

Η Μόσχα είχε δώσει μία εβδομάδα προθεσμία σε 58 υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα και του αμερικανικού προξενείου την Αικατερινούπολη (Ουράλια) να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. Η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατηγορεί για την επίθεση εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του με τη χρήση νευροπαραλυτικής ουσίας τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, καθώς όπως διατείνεται αυτή είναι «η μόνη» εύλογη εξήγηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.