ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμμένο «ερευνητικό» κέντρο στη Δαμασκό: Κτύπησαν άδειο κτίριο! (βίντεο)

Οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμμένο «ερευνητικό» κέντρο στη Δαμασκό: Κτύπησαν άδειο κτίριο! (βίντεο)

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμμένο «ερευνητικό κέντρο χημικών όπλων» Barzah, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ από τους πυραύλους Tomahawk αλλά και των πρώτων Tomahawk που κατέρριψε η συριακή Αεράμυνα.

Σε ότι αφορά το “ερευνητικό” κέντρο σημειώνεται πως ήταν ανενεργό εδώ και μήνες και εάν υπήρχαν χημικά τότε θα ήταν απαραίτητη η παρουσία ειδικών προστατευτικών στολών από τα συνεργεία αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όπως φαίνεται στο βιντεο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=KwrETbBQ1DM

https://twitter.com/IntelCrab/status/985190433449005056

https://twitter.com/AlSuraEnglish/status/985094026167599104

Την ίδια ώρα η συριακή Αεράμυνα ισχυρίζεται ότι κατέρριψε 71 βλήματα cruise, χωρίς να αναφέρει ποιοι τύποι ήταν αυτοί χρησιμοποιώντας μια σειρά συστημάτων όπως Pantsir-S1/2, Buk-M2E, S-125/S-1252M,SA-8 και SA-2.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται από συριακές πηγές:

4 βλήματα στόχευσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και 12 το αεροδρόμιο Al-Dumayr. Από αυτά καταρρίφθηκαν όλα.

18 πύραυλοι στόχευσαν το αεροδρόμιο Biai. Όλα τα βλήματα αναχαιτίστηκαν.

12 πύραυλοι την αεροπορική βάση Shayrat. Όλα τα βλήματα αναχαιτίστηκαν.

Πέντε από τα εννέα βλήματα που είχαν ως στόχο το αεροδρόμιο Mazzeh αναχαιτίστηκαν.

Δεκατρία από τα δεκαέξι βλήματα που είχαν ως στόχο το αεροδρόμιο στη Χομς αναχαιτίστηκαν.

Από τα 30 βλήματα που είχαν ως στόχο τα ερευνητικά κέντρα στο Barzah και στην Jaramana, 7 αναχαιτίστηκαν.

Φωτογραφίες δείχνουν κάποιους από τους πυραύλους που καταρρίφθηκαν, εκτός και αν πρόκειται για τον ίδιο που φαίνεται. Επίσης νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως δεν πρόκειται για Tomahawk αλλά βλήμα SA-6 που εκτόξευσε η συριακή Αεράμυνα και κατέπεσε καθώς δεν βρήκε στόχο, και μάλλον είναι το πλέον πιθανό.

Το σύστημα Buk M-1

Το σύστημα S-125

Συνολικά εκτοξεύτηκαν 103 βλήματα cruise όπως και βόμβες JDAM από αεροσκάφη B-1B και F-15E που είχαν απογειωθεί από βάσεις του Κόλπου.

https://twitter.com/mod_russia/status/985105446586417152

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.