ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι ΗΠΑ άλλαξαν δόγμα για τη Συρία – Προανήγγειλαν μόνιμη παρουσία: «Δεν πρόκειται να φύγουμε»!

Οι ΗΠΑ άλλαξαν δόγμα για τη Συρία – Προανήγγειλαν μόνιμη παρουσία: «Δεν πρόκειται να φύγουμε»!

«Δεν θα φύγουν εύκολα οι ΗΠΑ από τη Συρία», είπε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ η «διαβόητη» Νίκι Χάλει, μια μέρα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις σε Δαμασκό και Χομς.

Η Ουάσινγκτον έχει 2.000 στρατιώτες στη χώρα και πρόσφατα ο Τραμπ είχε δηλώσει πως θα τους αποσύρει, αλλά με άλλες δηλώσεις είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί και να τους αυξήσει κατά τουλάχιστον 2.000 ακόμη.

«Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να φύγουν από την Συρία μέχρι όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί εκπληρωθούν», είπε πιο συγκεκριμένα η Χάλει στο Fox News για να συμπληρώσει:

«Αν και στρατηγικός στόχος μας είναι τα στρατεύματά μας να έρθουν πίσω αυτό δε θα γίνει μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι η ISIS θα έχει ηττηθεί στο πεδίο της μάχης».

Εκτός όμως από την ISIS η Χάλει έθεσε και άλλους δύο «στόχους» τους οποίους η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν είχε αναφέρει ποτέ πριν!

Πρώτα ότι το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που θα τεθούν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε, σαν «κερασάκι στην τούρτα» ότι ακόμη ένας στόχος είναι η πλήρης επιτήρηση των επιχειρήσεων του Ιράν στη Συρία!

Κάτι που σημαίνει πως η παραμονή των ΗΠΑ στη Συρία παρατείνεται επ αόριστο.

Αυτό γιατί ο «στόχος» της «επιτήρησης» των ιρανικών δραστηριοτήτων και η απειλή του χημικού οπλοστασίου για τα αμερικανικά συμφέροντα είναι τόσο απροσδιόριστοι που ουσιαστικά ισοδυναμούν με μόνιμη παρουσία στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/RT_com/status/985510258914353152

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.