ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΝΑΤΟ: «Δεν θα αναπτύξουμε πρόσθετες δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής απέναντι από την Ρωσία»

ΝΑΤΟ: «Δεν θα αναπτύξουμε πρόσθετες δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής απέναντι από την Ρωσία»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία του στις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες ζητούν μεγαλύτερη προστασία απέναντι στη Ρωσία».

“Δεν σκοπεύουμε προς το παρόν να αυξήσουμε τη στρατιωτική παρουσία μας στην περιοχή αλλά αυτό που προβλέπουμε είναι να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας” είπε ο Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη.

Οι ηγέτες των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), ζητούν να αναπτυχθούν περισσότεροι στρατιώτες και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή τους.

Πέρσι το ΝΑΤΟ ανέπτυξε τέσσερα πολυεθνικά τάγματα στην Πολωνία και στις τρεις βαλτικές χώρες ενώ και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν πυραύλους Patriot στη Λιθουανία, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.

“Στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη, πρέπει να έχουμε δυνάμεις έτοιμες να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα”, εξήγησε ο Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο της Συμμαχίας, στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.