ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στην αστυνομία ένας εκ των δραστών της αντισημιτικής επίθεσης στη Γερμανία

Στην αστυνομία ένας εκ των δραστών της αντισημιτικής επίθεσης στη Γερμανία

Παραδόθηκε στην αστυνομία σήμερα συνοδεία του δικηγόρου του ένας εκ των δραστών της αντισημιτικής επίθεσης στη Γερμανία. Μια επίθεση που συγκλόνισε το Βερολίνο, με τον συγκεκριμένο δράστη να είναι μόλις 19 ετών, Σύρος στην καταγωγή,ο οποίος διέμενε σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Το βράδυ της Τρίτης δύο νεαροί που φορούσαν κιπά, το παραδοσιακό εβραϊκό σκουφάκι, δέχτηκαν επίθεση ενώ περπατούσαν σε μια συνοικία του Βερολίνου. Σύμφωνα με ένα από τα θύματα, τον Άνταμ, 21 ετών, οι δράστες ήταν τρεις και τουλάχιστον ένας από αυτούς μιλούσε αραβικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο 19χρονος που παραδόθηκε είναι Σύρος πρόσφυγας που ζούσε σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών κοντά στο Βερολίνο.

Το ένα θύμα, που δεν είναι Εβραίος αλλά Άραβας Ισραηλινός, εξήγησε ότι τον εξύβρισαν και αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει την επίθεση με το κινητό τηλέφωνό του. Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας νεαρός να τον μαστιγώνει με τη ζώνη του, φωνάζοντας “γιαχούντ” (“Εβραίος” στα αραβικά) και να τον βρίζει.

Ο νεαρός εξήγησε ότι εκείνο το βράδυ φόρεσε για πρώτη φορά το κιπά, που του το έδωσε ένας φίλος του, για να αποδείξει ότι δεν κινδυνεύει κανείς όταν κυκλοφορεί με το παραδοσιακό εβραϊκό καπελάκι στους δρόμους του Βερολίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατήγγειλε αυτό το “φρικτό επεισόδιο” και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση “θα αντιδράσει” απέναντι στον αντισημιτισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.