Απειλές ISIS για μακελειό στο Ιράκ ενόψει εκλογών

Απειλές ISIS για μακελειό στο Ιράκ ενόψει εκλογών

Απειλές κατά του Ιράκ για επιθέσεις στις εκλογές της 12ης Μαΐου εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιώντας όποιον συμμετάσχει ότι θα θεωρηθεί άπιστος.

Σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε αργά χθες το βράδυ, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης κατηγόρησε την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ ότι ενεργεί για λογαριασμό του Ιράν και προειδοποίησε ότι όποιος είναι υποψήφιος ή ψηφίσει στις εκλογές της 12ης Μαΐου θα στοχοποιηθεί.

«Σας προειδοποιούμε εσάς σουνίτες του Ιράκ κατά της ανάληψης της εξουσίας από αυτούς τους ανθρώπους (σιίτες). Τα εκλογικά τμήματα είναι για εμάς στόχος, επομένως μείνετε μακριά από αυτά», είπε ο Αμπού αλ-Χασάν αλ Μουχάγερ.

Ιρακινοί αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι τα μέτρα ασφαλείας στα εκλογικά τμήματα θα είναι αυστηρά.

Τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι κήρυξε τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο το 2014 κατέλαβε το ένα τρίτο του Ιράκ, αλλά οι σκληροπυρηνικοί ένοπλοι σουνίτες έχουν καταφύγει σε τακτικές ανταρτοπολέμου μετά την κατάρρευση του αυτοανακηρυχθέντος χαλιφάτου τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.