ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρμενία: Μερίδα στρατιωτικών επιχειρεί να σύρει με «επανάσταση» την χώρα στην δυτική επιρροή

Αρμενία: Μερίδα στρατιωτικών επιχειρεί να σύρει με «επανάσταση» την χώρα στην δυτική επιρροή

Να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον των στρατιωτικών που θεάθησαν να συμμετέχουν στις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες στη χώρα, ενάντια στην κυριαρχία του πρώην προέδρου της Αρμενίας και του νεοδιορισθέντος πρωθυπουργού, Σερζ Σαργκισιάν, δεσμεύθηκε το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, εμφανίστηκαν φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που έδειχναν ότι άνθρωποι που φορούσαν στρατιωτικές στολές, συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες στην αρμενική πρωτεύουσα, Ερεβάν.

Οι συγκεντρώσεις στην Αρμενία συνεχίζονται εδώ και 10 μέρες. Οι λεγόμενοι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν την έναρξη της «βελούδινης επανάστασης» στη χώρα.

Ο Σαργκισιάν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νίκολ Πασίνιαν προσπάθησαν να διαπραγματευτούν εν μέσω διαμαρτυριών την Κυριακή, αν και δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία. Αργότερα την ημέρα, η αστυνομία συνέλαβε τον Πασινιάν. Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές Ararat Mirzoyan και Sasun Mikaelyan συνελήφθησαν επίσης.

Ο Σαργκισιάν, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Αρμενίας από το 2008 μέχρι πρόσφατα, παραιτήθηκε όταν τελείωσε η θητεία του. Η μετέπειτα υποψηφιότητά του για πρωθυπουργία θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως μια προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία, καθώς το πρόσφατα τροποποιημένο σύνταγμα μεταβίβασε ορισμένες από τις προεδρικές εξουσίες στον αρχηγό της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/WHOISMISTERPUTI/status/988331533676240897

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.