ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υεμένη: Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή ο ανώτατος πολιτικός ηγέτης των Χούτι – Τη Σαουδική Αραβία ενοχοποιούν οι αντάρτες

Υεμένη: Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή ο ανώτατος πολιτικός ηγέτης των Χούτι – Τη Σαουδική Αραβία ενοχοποιούν οι αντάρτες

Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή βρέθηκε ο Σαλέχ αλ Σαμάντ, ο ανώτατος πολιτικός εκπρόσωπος των ανταρτών στην Υεμένη. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μασίρα, το οποίο πρόσκειται στους Χούτι, με τους αντάρτες της χώρας να κατηγορούν ευθέως τη Σαουδική Αραβία για την ενέργεια αυτή.

Ο θάνατος του αλ Σάμαντ, του ανώτατου πολιτικού ηγέτη θεωρείται ισχυρό πλήγμα για τους αντάρτες που μάχονται κατά της κυβέρνησης της Υεμένης και εναντίον του διεθνούς συνασπισμού στον οποίο μετέχουν πολλές αραβικές χώρες με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Στην ανακοίνωσή τους οι αντάρτες Χούθι ανέφεραν ότι ο Σάμαντ, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου της Επανάστασης «έπεσε μάρτυρας» στις 19 Απριλίου, στην επαρχία Χοντέιντα.

Στις αρχές Απριλίου ο Σάλεχ αλ Σάμαντ είχε κηρύξει το 2018 «κατ’ εξοχήν βαλλιστικό έτος», αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Από τον Νοέμβριο οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους εναντίον της γειτονικής χώρας, όμως σχεδόν όλοι αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ανώτατος ηγέτης των ανταρτών Χούθι, ο Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, εμφανίζεται πολύ σπάνια δημοσίως και καλλιεργεί την εικόνα ενός «πνευματικού ηγέτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.