Πιέσεις ΝΑΤΟ σε Β. Κορέα παρά τις κινήσεις καλής θέλησης

Πιέσεις ΝΑΤΟ σε Β. Κορέα παρά τις κινήσεις καλής θέλησης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε σήμερα τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ότι σταματά τις πυρηνικές δοκιμές, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο άρσης των διεθνών κυρώσεων χωρίς «χειροπιαστές αλλαγές» εκ μέρους του καθεστώτος.

«Μέχρι να διαπιστώσουμε χειροπιαστές αλλαγές στη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας, πρέπει να διατηρήσουμε τις διεθνείς κυρώσεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, την παραμονή της συνόδου κορυφής μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

«Οι πιέσεις και οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών είχαν αποτέλεσμα την πρόοδο που καταγράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες», εκτίμησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, που αναμένεται αύριο να προεδρεύσει μιας συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας, χαιρέτισε τη διεξαγωγή της συνάντησης κορυφής «ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς μια ειρηνική λύση ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων».

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες» προκειμένου να κατευναστούν οι εντάσεις στη χερσόνησο, δήλωσε ο Νορβηγός ηγέτης.

Ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να συναντήσει αύριο τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο. Και στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να συμμετάσχει σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε τόπο που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.