ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Πυρά» Άγκυρας σε Ζ.-Κ. Γιούνκερ για Έλληνες στρατιωτικούς: «Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από κανέναν!»

«Πυρά» Άγκυρας σε Ζ.-Κ. Γιούνκερ για Έλληνες στρατιωτικούς: «Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από κανέναν!»

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα της ελληνικής Βουλής ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε με αιχμηρό τρόπο αναφερόμενος στους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται αιχμάλωτοι από την 1η Μαρτίου στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας στα λεγόμενα του Γιούνκερ ήταν έντονη! Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η απάντησή του ήταν η εξής… απλή και ξεκάθαρη: «Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από κανέναν!».

Το τουρκικό dirilispostasi.com αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων.

Το αίτημα του Γιούνκερ απαντήθηκε άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ που στην δήλωσή του τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη»».

Το επίμαχο δημοσίευμα

Έλληνες στρατιωτικοί: Τι είπε ο Γιούνκερ

Νωρίτερα, στην ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όμως έστειλε και ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.Όχι μόνο καταδικάζοντας την προκλητικότητά στο Αιγαίο. Αλλά και για την απαράδεκτη ομηρεία των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από dirilispostasi.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.