Αποκάλυψη από τον Αμερικανό ΥΠΑΜ: «Στην Συρία βρίσκονται στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλίας» (βίντεο)

Αποκάλυψη από τον Αμερικανό ΥΠΑΜ: «Στην Συρία βρίσκονται στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλίας» (βίντεο)

Όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, σε ακρόασή του στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλίας έχουν αναπτυχθεί στη Συρία τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις του διεθνή συνασπισμού δυνάμεων που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πολεμούν το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος».

«Η Γαλλία μας ενίσχυσε στη Συρία με ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων», σημείωσε ο Μάτις ενώπιον των μελών της Επιτροπής.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου επιβεβαίωσε σχετικά δημοσιεύματα, που η γαλλική κυβέρνηση, διακριτική γενικά για τη χρήση των ειδικών της δυνάμεων, δεν είχε επιβεβαιώσει.

Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν περιορίστηκε να πει ότι: «αποφασίσαμε να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας στο συνασπισμό και συμμετέχουμε πλήρως στην μάχη ενάντια στο Νταές», χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μάτις δέχτηκε επίσης ερωτήσεις από τα μέλη της Επιτροπής για την επιθυμία που έχει εκφράσει επανειλημμένα ο Τραμπ να αποσύρει «πολύ σύντομα» τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία.

«Επί του παρόντος, δεν αποσυρόμαστε», απάντησε.

«Θα παρακολουθήσετε τις επόμενες ημέρες μια νέα προσπάθεια στην κοιλάδα του Ευφράτη εναντίον όσων δυνάμεων έχουν απομείνει από το χαλιφάτο» της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι «σε εξέλιξη», είπε, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις του διεθνή συνασπισμού δυνάμεων που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μάχεται το ΙΚ, στην ιρακινή πλευρά των συνόρων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ «πιθανώς να μετανιώσουν» να μην κρατήσουν δυνάμεις τους στη Συρία για να διασφαλίσουν ότι δεν θα επανεμφανιστούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων θα γίνει υπό όρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.