ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έπιασε δουλειά και ξεκίνησε τις «ανησυχίες» για τους S-400 της Τουρκίας

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έπιασε δουλειά και ξεκίνησε τις «ανησυχίες» για τους S-400 της Τουρκίας

Συνεχίζονται οι αμερικανικές αντιδράσεις στην απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τα ρωσικά αντιεροπορικά συστήματα S-400.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διεμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον «ανησυχεί σοβαρά» για την τουρκική απόφαση, σημειώνοντας ότι τα S-400 δεν είναι συμβατά με τα ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα. Οι θέσεις του διατυπώθηκαν στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

«Ο υπουργός υπογράμμισε τη σοβαρότητα των ανησυχιών των ΗΠΑ (…) αν προχωρήσουν» (στην αγορά), δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, σημειώνοντας ότι ο Πομπέο «ζήτησε από τον Τσαβούσογλου να σκεφθεί σοβαρά τα διαλειτουργικά συστήματα του ΝΑΤΟ».

Ανησυχίες των ΗΠΑ για την κράτηση του Αμερικανού πάστορα

Η άφιξη του Πομπέο στις Βρυξέλλες έγινε λίγο μετά την έγκριση του διορισμού του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Βασικά αντικείμενα που απασχολούν τις συνομιλίες είναι η επιθετικότητα που επιδεικνύει η Ρωσία και η εξεύρεση τρόπων για την ενίσχυση της Συμμαχίας.

Κατά τη συνάντησή του με τον Τσαβούσοβλου ο Πομπέο εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος παραμένει σε τουρκικές φυλακές από τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά και για άλλους Αμερικανούς κρατούμενους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.