Έξω φρενών ο Ρ.Τ. Ερντογάν γαλλική πρόταση να αφαιρεθούν κάποιοι στίχοι από το Κοράνι

Έξω φρενών ο Ρ.Τ. Ερντογάν γαλλική πρόταση να αφαιρεθούν κάποιοι στίχοι από το Κοράνι

Την οργή της Τουρκίας για τη γαλλική πρόταση να αφαιρεθούν από το Κοράνι κάποιοι στίχοι, που θεωρείται πως περιλαμβάνουν μηνύματα βίας και αντισημιτικές αναφορές, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είπε, μιλώντας προς τους βουλευτές του του ΑΚΡ, πως οι Γάλλοι «προφανώς δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με το Κοράνι».

«Απορώ αν διαβάζουν ακόμα και το δικό τους ιερό βιβλίο, την Βίβλο ή την Τόρα (ιερό βιβλίο Εβραίων) ή το Ζαμπούρ (Ισλαμ). Αν τα διαβάσουν, φαντάζομαι θα θέλουν να απαγορευτούν. Αλλά δεν έχουν τέτοια προβλήματα» πρόσθεσε.

«Ακόμα και αν επιτεθείτε στο ιερό μας βιβλίο, δεν θα κάνουμε το ίδιο… Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό σας με το να επιτεθούμε στις ιερές σας αξίες» κατέληξε.

Το Διευθυντήριο Θρησκευτικών Θεμάτων της Τουρκίας χαρακτήρισε την γαλλική πρόταση, που υπέγραψαν 300 επιφανείς Γάλλοι, ως «εκτός γραμμής», χαρακτηρίζοντας και τους υπογράφοντες «τη δυτική έκδοση των τζιχαντιστών». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τους κατηγορεί πως διαστρέβλωσαν το Ισλάμ και πως ορισμένες ομάδες στη Γαλλία ξεκίνησαν μια βρώμικη εκστρατεία κατά του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

«Είναι ασεβές για την ομάδα που υιοθετεί αυτή την κατανόηση, να προτείνει την αφαίρεση ορισμένων στίχων από το Κοράνι, με μια συμπεριφορά που είναι εκτός γραμμής» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με το Κοράνι όποια και αν είναι η πίστη του/της, η ανθρώπινη ζωή έχει αξία, άθικτη και η αδικαιολόγητη ανθρωποκτονία είναι σαν φόνος όλων των ανθρώπων και η επιβίωση ενός ανθρώπου είναι σαν την διατήρηση όλης της ανθρωπότητας ζωντανής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 21 Απριλίου περίπου 300 επιφανείς Γάλλοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε μανιφέστο στην εφημερίδα Le Parisien, απαίτησαν ορισμένοι στίχοι από το Κοράνι, που θεωρούν πως περιλαμβάνουν βία και αντισημιτικές αναφορές, να αφαιρεθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.