ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τσετσένος… πρόσφυγας και γνωστός στις αρχές ο ισλαμιστής που σκόρπισε τον τρόμο στο Παρίσι

Τσετσένος… πρόσφυγας και γνωστός στις αρχές ο ισλαμιστής που σκόρπισε τον τρόμο στο Παρίσι

Οικονομικός μετανάστης από την Τσετσενία και γνωστός στις αρχές ασφαλείας της Γαλλίας ήταν ο 21χρονος που έσπειρε τον τρόμο στο Παρίσι όταν για εννέα λεπτά το βράδυ του Σαββάτου μαχαίρωνε αδιακρίτως όποιον έβλεπε μπροστά του στην οδό Μονσινί κοντά στο κτήριο της Όπερας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 21χρονος, το όνομα του οποίου ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, είχε φτάσει στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μαζί με τους γονείς του και είχε πάρει τη γαλλική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τη Le Parisien οι αρχές ασφαλείας του είχαν βάλει σήμανση «S» επειδή είχε επαφές με άτομα στη Συρία και ήταν ύποπτος για ριζοσπαστικές απόψεις, ωστόσο δεν τον θεωρούσαν άτομο υψηλής επικινδυνότητας.

«Δεν είχε φάκελο στην αστυνομία» υποστήριξε αστυνομική πηγή.

Την ευθύνη για την επίθεση που άφησε πίσω της έναν 29χρονο νεκρό και άλλους τέσσερις τραυματίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ειδικοί στα θέματα τρομοκρατίας είπαν στο κανάλι BMFTV ότι «οι Τσετσένοι είναι πολύ σημαντικοί για το ISIS». Αρκετοί εξ αυτών, δε, βρίσκονται και ψηλά στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αν οι πληροφορίες για τον 21χρονο επιβεβαιωθούν θα είναι η πρώτη φορά που Τσετσένος πραγματοποιεί επίθεση σε γαλλικό έδαφος. Τσετσένοι ήταν οι αδερφοί Τσαρνάεφ που αιματοκύλισαν τον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Ο νεαρός τζιχαντιστής φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγαλός» ενώ έκανε την επίθεση λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου αστυνομικών, Ροκό Κοντεντό δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο δράστης αφού επιτέθηκε στους περαστικούς με ένα μαχαίρι, επιχείρησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς φωνάζοντας: «Θα σας σκοτώσω, θα σας σκοτώσω!». Οι αστυνομικοί αρχικά επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν χρησιμοποιώντας taser και τελικά υποχρεώθηκαν να τον πυροβολήσουν και να τον σκοτώσουν προκειμένου να τον σταματήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.