ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου ένας στους δύο εξτρεμιστές μουσουλμάνους που εντάσσονται στο ISIS

Κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου ένας στους δύο εξτρεμιστές μουσουλμάνους που εντάσσονται στο ISIS

Κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου είναι ο ένας στους δύο τζιχαντιστές, οι οποίοι φεύγουν από τη Γερμανία, με σκοπό να ενταχθούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους», στη Συρία και στο Ιράκ, σύμφωνα με τις εφημερίδες του Ομίλου Funke.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τζιχαντιστές που εγκαταλείπουν τη Γερμανία έχουν ξεπεράσει τους 1.000 και συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και με πιο αργό ρυθμό από ό,τι πριν από δύο χρόνια, ενώ παραμένει μεγάλη η ανησυχία για τον κίνδυνο να επιστρέψουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια τρομοκρατική ενέργεια σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι κυβερνητικοί εταίροι πάντως στην προγραμματική τους συμφωνία έχουν συμφωνήσει ότι τζιχαντιστές με διπλή υπηκοότητα θα χάνουν το γερμανικό διαβατήριο, ωστόσο προηγουμένως θα πρέπει να έχει αποδειχθεί η συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις του «Ισλαμικού Κράτους».

Κριτική σε αυτή την πρόβλεψη ασκεί ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για τα εσωτερικά θέματα Ούλι Γκρετς, ο οποίος τονίζει ότι αυτή η πολιτική είναι περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική και προτείνει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην προσπάθεια αποριζοσπαστικοποίησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.